Fostul șef al FPS, Radu Sârbu, împreună cu doi lectori UBB de la Facultatea de Business a UBB, Cristina Rodica Pușcaș și Monica Maria Coroș, vor să construiască o clinică medicală pe Calea Turzii nr 50. Vecinii sunt nemulțumiți de faptul că proiectul prevede doar 6 locuri de parcare, fapt care va duce la blocarea zonei. Radu Sârbu a mai fost implicat în afaceri imobiliare cu ”cântec” în Cluj Napoca, a avut și plângeri penale, dar a scăpat fără să suporte vreo consecință.

Radu Sârbu, fostul șef al Fondului Proprietății de Stat (FPS), urmează să edifice o clinică medicală cu trei etaje pe o parcelă de 400 mp. Vecinii sunt extrem de nemulțumiți și spun că viitorul proiect de servicii medicale va duce la blocarea zonei.

“Pe latura sudică, în cazul realizării construcției propuse cu subsol, nu pot fi întrunite condițiile tehnice care se impun pentru realizarea de subzidiri (având în vedere faptul că spațiul este foarte îngust, construcția propusă este prevăzută cu subsol, în timp ce casa proprietatea subsemnaților nu are subsol, având regimul de înălțime P+1E+M). Este obligatorie întocmirea unui studiu de însorire care să stabilească în mod obiectiv dacă mai sunt îndeplinite condițiile de însorire minimă conform prevederilor legale, având în vedere regimul de înălțime propus exagerat, considerăm noi. Pe latura vestică reținem un gard, care efectiv s-ar prăbuși în timpul realizării săpăturilor la imobilul vecin propus. În caz de avizare favorabilă PUZ în forma actuală, subsemnații proprietari ai imobilului vecin de pe Calea Turzii nr. 48 declarăm că ne rezervăm dreptul de a acționa în instanță atât inițiatorii documentației PUD cât și Primăria municipiului Cluj-Napoca”, a declarat unul dintre vecini pentru ziardecluj.ro.

Vizat de o plângere penală pentru distrugerea unui case

În urmă cu câțiva ani, fostul șef al BNR Cluj, Grigore Bâce, a făcut o plângere penală împotriva lui Radu Sârbu, fostul șef al Fondului Proprietății de Stat (FPS) și a soției lui, Patricia, pentru distrugere. Procurorii au dat neînceperea urmăririi penale, iar judecătorii au menținut această soluție, în pofida faptului că, potrivit plângerii, soții Sârbu i-au distrus acestuia o locuință.

Radu Sârbu a fost inculpat într-un proces penal care a avut ca obiect vânzarea frauduloasă a unui hotel din București. Însă, în 2014, a fost achitat de instanța de fond a Tribunalului București împreună cu ceilalți inculpați. Dosarul a fost tergiversat din anul 2001, când a Sârbu pierdut funcția de șef al FPS, care administra Hotelul București. Potrivit procesului, privatizarea însăşi a Hotelului Bucureşti este, după cum pretinde inculpatul Radu Sârbu, una politică, căci, în Consiliul de Administraţie al F.P.S. din 29.11. 2000, acesta îi încura­ja pe membrii C.A. să aprobe semnarea unui Act Adiţio­nal (o nouă privatizare, de fapt) deoarece el personal i-a cunoscut pe izraelieni „la ei acasă“ şi aceştia „sunt tari”. Interogat de instanţă, Radu Sârbu a declarat: „Îi cunoşteam pe cumpărători în sensul că în ianuarie-februa­rie [2000], am participat la o vizită în cadrul delegaţiei preşedinţiale în Israel, unde, printre altele, am avut întâlnire şi cu oamenii de afaceri evrei vorbitori de limba ro­mână­; în această conjunctură l-am cunoscut şi pe d-l Eliahu Rasin, pe care însuşi ata­şatul comercial în Israel mi l-a prezentat…” (declaraţie de inculpat, pag. 83, vol. I, dosar penal nr. 42002/3/2012). În declaraţia martorului Alexandru Boariu, dată în faţa instanţei la data de 17.12.2013, arată că Radu Sârbu pretindea că jocurile sunt poli­ti­ce, făcute la nivel foarte înalt (ceea ce sugera implicarea preşedintelui Emil Constantinescu): „Am studiat dosarul care s-a aflat în judecată la Î.C.C.J. şi am constat că nu sunt depuse toate actele la dosar, aspect care m-a determinat să îl contactez iarăşi pe preşe­dintele F.P.S., d-l Radu Ovidiu Sârbu… acesta a motivat că nu poate da înapoi, întrucât sunt raţiuni de natură politică în menţinerea contractului” (declaraţie de martor, pag. 302, vol. I, dosar penal nr. 42002/3/2012).

6 COMENTARII

 1. sarbu,asta a praduit economia Clujului cu tovarasii de jaf si hotie, asta este cunoscut ca un pork ordinar de cand era cocotat la FPS.A facut numai afaceri falimentare pentru Cluj si si-a umplut propria guse.

  • A vandut toate fostele intreprinderi de stat din judet si din tara la pret de nimica,iar acei cumparatori le-au bagat acestora in buzunar partea leului care li se +CUVENEA+.A fost cercetat penal acest individ pentru prejudiciile aduse Romaniei ? Nici vorba va spun eu.Atunci de unde are bani sa isi deschida o clinica medicala privata ? De la matusa Tamara ca si Adrian Nastase ?

  • Serios ?
   Daca chiar doreau , ar fi achizitionat parcela care a fost vreo 3 ani scoasa la vanzare .
   Dar in realitate are o forma total neregulata , sunt 350 mp teren si nu 400 mp cat apar in C.F. si frontul este foarte ingust . Conform PUG in vigoare parcela este , practic , neconstruibila
   ( front minim 21 m , suprafata teren min. 1000 mp si forma regulata ).Cu proiectantul potrivit , membru in Comisia municipala de urbanism , a devenit peste noapte foarte „rentabila ” .

 2. Dar de ce este lasat sa continue? Serparia n-are moarte? A avut pile si a intrat in fata randului si cand s-au adus mostele Sf. Anton la Schimbarea la Fata. Ma intreb ce o fi gandit sfantul. I-o fi spus sa-i dea inainte cu „afacerile” si ca-l astepta in Rai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here