Fostul director adjunct al serviciului secret al armatei (Directia Generala de Informatii a Apararii), generalul maior Iulian Cristian Gherghe, a fost arestat preventiv pentru 30 zile sub acuzația de delapidare și fals în acte.

Este acuzat ca ar fi delapidat 180.000 USD din fondurile destinate situatiilor de criza si de razboi ale institutiei.

Potrivit G4 Media, Gherghe a ținut banii timp de un an într-un seif, iar apoi s-a folosit de ei pentru a-și cumpăra un teren în Corbeanca și pentru a-și construi o casă.

Gherghe a fost trecut în rezervă în luna februarie, printr-un decret semnat de președintele Klaus Iohannis.

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acesta a fost reţinut vineri şi arestat preventiv sâmbătă. El şi-ar fi însuşit fără drept, pe 27 noiembrie 2018, suma de 179.470 USD din fondurile DGIA, scop în care a falsificat şi folosit mai multe înscrisuri.

„La data de 26.03.2021 Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel a dispus măsura preventivă a reţinerii, pentru o durată de 24 de ore, faţă de inculpatul G.I.C., fost director adjunct al DGIA, în dosarul nr. 11/P/2021, în care acesta este cercetat cu privire la săvârşirea infracţiunilor de: delapidare, prevăzută de art. 295 alin. (1) din Codul penal; fals material în înscrisuri oficiale, prevăzută de art. 320 alin. (1) şi (2) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal; fals intelectual, prevăzută de art. 321 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal; uz de fals, prevăzută de art. 323 din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal”, precizează sursa citată.

Sesizarea Parchetului Militar a fost făcută de către conducerea DGIA.

Judecătorul militar de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii Militare de Apel a admis, sâmbătă, propunerea formulată de către Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o durată de 30 de zile, se mai arată în comunicatul PÎCCJ. 

Citește și: Un student la medicină a fost arestat după ce a furat banii din farmacii

Sursă: flux24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here