Fostul subprefect al Sălajului, Lucian Baican, și omul de afaceri Dan Radu, condamnați de Tribunalul Sălaj, la închisoare pentru fapte de corupție au reușit să obțină mutarea procesului în care dosarul este rejudecat la Tribunalul Bistrița Năsăud.

”Admite cererea formulată de Tribunalul Sălaj pentru desemnarea unei alte instanţe egale în grad şi, în consecinţă: Desemnează Tribunalul Bistriţa-Năsăud ca instanţă competentă să soluţioneze cauza ce face obiectul dosarului nr. 64/84/2016* al Tribunalului Sălaj. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, arată soluția pe scurt a instanței.

Anul trecut, Tribunalul Sălaj l-a condamnat pe Dan Radu la 7 ani si 4 luni de inchisoare cu executare, din care i se deduce perioada cat a fost in arest preventiv si in arest la domiciliu, din 19 octombrie 2015 pana in prezent.
Baican Lucian Claudiu a fost condamnat la o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare, cu o perioada de 4 ani termen de incercare.
Sentinta a dispus confiscarea de la Dan Radu a sumei de 278.216 de lei si a unui teren de 1.570 metri patrati situat pe strada Ion Neculce nr. 1 din Zalău. De la Baican Lucian s-a dispus confiscarea sumei de 69.056 lei, valoarea terenului primit de la Dan Radu, si a sumei de 4.262 de lei, reprezentand valoarea materialelor de constructii primite de asemena de la Dan Radu in schimbul sprijinului oferit in activitatea infractionala.

Din rechizitoriul DNA reiese ca în perioada septembrie 2012 – iulie 2015, inculpatul Dan Radu a pretins si a primit bani si teren de la anumite persoane, lasând sa se înteleaga ca are influenta asupra functionarilor Primariei Municipiului Zalau cu atributi în domeniul reconstituirii dreptului de proprietate. Ce s-a dovedit in dosar este ca i-a dat mita lui Baican.

In ce îl priveste pe Lucian Baican, rechizitoriul DNA arata ca în perioada 2014 – septembrie 2015, pentru ajutorul acordat în reconstituirea dreptului de proprietate privata asupra unor terenuri, Baican Claudiu Lucian, în calitate de functionar public, având functia de subprefect al judetului Salaj si ulterior de sef al Serviciului de fond funciar din cadrul Primariei municipiului Zalau, a primit de la inculpatul Dan Radu foloase constând într-un teren în suprafata de 831 de metri patrati, în valoare de 69.056 lei, precum si materiale de constructii în suma de 4.262,58 lei. (Sursa foto magazinsalajean.ro)

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here