Deja devine un obicei ca Guvernul Ponta să sfideze deciziile Curții de Apel în ceea ce privește clujenii. Premierul nu a pus în aplicare sentința pe care a obținut-o Györke Zoltan, prin care acesta trebuia să fie numit subprefect. Termenul limită era data de 4 aprilie și până în prezent nu s-a luat nici o măsură pentru punerea în aplicare a sentinței dată de Curtea de Apel. Recent, Mihai Seplecan a câștigat un proces de aceeași natură, împotriva prim-ministrului Victor Ponta.

 

Zoltan a anunțat că va face demersurile necesare pentru a obliga Guvernul Ponta să îl numească subprefect.

„Nu am primit nici un răspuns de la guvern și nu am fost contactat de nimeni pentru acest subiect. Voi lua măsurile necesare pentru a corecta această nedreptate. E o procedură de urmat în cazul acesta și  o voi stabili consultându-mă cu avocații”, declară pentru Györke  Zoltan. Potrivit legii, acesta ar avea mai multe variante de cerere a respectării sentinței primite. Însă, după un consult cu avocații, Zoltan a decis să ceară sancționarea premierului cu 20 % din valoarea unui salariu minim pe economie, pentru fiecare zi cu care acesta întârzie punerea în aplicare a sentinței date de Curtea de Apel Cluj.

„Am solicitat miercuri avocaților să depună cererea prin care Tribunalul Cluj să-i aplice primului-ministru o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe fiecare zi de întârziere, așa cum prevede legea contenciosului administrativ, în cazul neexecutării unei hotărâri definitive şi irevocabile a instanței de judecată. Consultându-mă cu aceștia, am hotărât să demarez această cerere imediat după Sărbătorile Pascale. Durata de aprobare a cererii depinde de data la care instanța va stabili termenul de judecată,  însă aplicarea amenzii se va calcula de la data de 4 aprilie 2015”, precizează Zoltan.

Întrebat dacă există posibilitatea ca această cerere să fie respinsă, acesta a precizat că nu îi este teamă de acest lucru și că legea, fiind de partea sa, va respecta procedurile și demersurile sale atât timp cât sunt legale.

„Nu, nu văd cum ar putea fi respinsă cererea mea ținând cont de faptul că dispozițiile legale sunt clare: în cazul în care termenul de 30 de zile nu este respectat, se aplică amenda”, a mai adăugat Györke.

Györke  Zoltan a câștigat, prin Curtea de Apel Cluj, postul de subprefect al județului Cluj. Potrivit sentinței definitive și irevocabile, pronunțată în 4 martie, timp de 30 de zile Guvernul era obligat să îl numească pe acesta în funcție.

 

Mihai Seplecan – consilierul județean liberal a cărui sentință nu este respectată de Ponta

Curtea de Apel a dat câștig de cauză Partidului Național Liberal, Filiala Cluj, în procesul cu Guvernul României, reprezentat de Victor Viorel Ponta. Guvernul este astfel obligat să efectueze operațiunile necesare pentru organizarea alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Județean Cluj.

”Admite acţiunea formulată de PNL-FCluj în contradictoriu cu pârâtul GR. Obligă pârâtul să efectueze operaţiunile prevăzute de lege în vederea stabilirii datei desfăşurării alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Cluj, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată în şedinţa publică din 03.04.2015”, arată soluția pronunțată.

PNL Cluj a dat în judecată Guvernul Ponta pentru a-l obliga, conform prevederilor Legii nr. 215/2001 (art. 102 ind. 1, coroborat cu art. 69 alin. 2 și art. 69 alin. 5 coroborat cu art. 9 din Legea nr. 67/2004), la stabilirea datei de desfășurare și organizarea alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Fiind vorba despre alegeri parțiale generate de o situație prevăzută de Legea administrației publice, respectiv cea privind Statutul aleșilor locali, data desfășurării alegerilor trebuie să se stabilească cu cel puțin 35 de zile înaintea votării (art. 9 din Legea 67/2004). ”S-a ajuns la situația ca totul să se trateze prin tribunale din cauza faptului că la PSD înfrângerea legii prin tergiversare și forțare este normă de lucru. Reamintesc faptul că există și acțiuni penale împotriva premierului Victor Viorel Ponta, nu numai de contencios administrativ”, amintește Seplecan.

mihai seplecanponta

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.