Din cauza faptului că un număr mare de fotbaliști de la CFR Cluj au fost infectați cu coronavirus, Federația Română de Fotbal a decis să mute cantonamentul echipei naționale a României Under 21 la Buftea. Până acum, fotbaliștii erau cazați la Centrul Național de la Mogoșoaia care a fost băgat în carantină.

Acțiunea de dezinfecție va avea loc săptămâna viitoare, imediat după ce vor pleca cei cinci salariați, asimptomatici, depistați și ei cu Covid-19 și obligați să stea în izolare în hotelul bazei sportive. Ei vor putea părăsi locația abia după ce Direcția de Sănătate Publică Ilfov le va comunica rezultele negative la testele prelevate.

Baza sportivă de la Mogoșoaia va sta închisă cel puțin 14 zile din momentul în care ultimul bolnav cu Covid-19 o va părăsi. Din acest motiv, naționala Under 21 care trebuia să se reunească la 3 august va fi mutată la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, unde va avea loc și meciul de pregătire cu Farul Constanța, programat pentru 5 august.

Pe de altă parte, toate cele 26 de persoane de la CFR Cluj infectate cu COVID-19, în ultima săptămână, s-au vindecat.

Vestea vine înaintea ultimelor trei meciuri pe care le mai are de disputat în play-off-ul Ligii 1. Conform Telekom Sport, toţi cei 26 de oameni din tabăra ardelenilor care au fost infectaţi cu noul coronavirus, printre care 16 jucători şi antrenorul principal Dan Petrescu, au primit ultimele rezultate de COVID-19, prelucrate la Cluj, iar toate sunt negative.

Anunţul vine cu doar două zile înaintea meciului pe care CFR Cluj îl va disputa, pe teren propriu, contra celor de la FC Botoşani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here