Vezi VIDEO-ul publicat de Deuche Welle

Un bărbat înarmat cu o armă albă a ucis, joi, trei persoane, un bărbat şi două femei, şi a rănit mai multe altele, în apropiere de Biserica Notre-Dame, la Nisa, după care a fost arestat, potrivit unor surse din poliţie, relatează Le Figaro

Atacul a avut loc la ora locală 9 dimineaţa, în interiorul bisericii din centrul oraşului Nisa. Autorul atacului a fost arestat şi transportat la spital după ce a fost împuşcat.  

Primarul a relatat că autorul a spus de mai multe ori „Allahu Akbar” chiar în timp ce primea îngrijiri medicale, scrie The Telegraph.  

Christian Estros, primarul oraşului a explicat: „Doi oameni au fost ucişi în biserică, iar a treia persoană la un bar paralel cu biserica unde se refugiase. Destul e destul, trebuie să îndepărtăm islamo-fascismul din teritoriul nostru. Înainte a fost un profesor, de data asta barbaria islamo-fascistă a ales să atace într-o biserică. Din nou, este foarte simbolic”.

Corpul uneia dintre cele două femei a fost găsit în biserică, potrivit unor surse din cadrul poliţiei, citate deThe Figaro, scrie news.ro..O a doua femeie a fost ucisă în stradă, în timp ce încerca să se refugieze într-o cafenea vecină, potrivit aceleiaşi surse. Un bărbat a fost de asemenea ucis.  

O echipă de genişti s-a dus la faţa locului, iar explozii s-au auzit în cartier, unde s-a detonat un colet suspect.   ”După ce am discutat cu Christian Estrosi la telefon, am prezidat o reuniune de cirză la Ministerul de Interne”, a anunţat pe Twitter ministrul francez de Interne Gérald Darmanin.  

Primarul Nisei Christian Estrosi s-a dus la faţa locului. ”Confirm că totul sugerează un atentat terorist la Bazilica Notre-Dame”, a anunţat tot pe Twitter primarul oraşului. El a anunţat că preşedintele francez Emmannuel Macron l-a sunat pentru a-i oferi orice susţinere şi că acesta ”este pe drum, vine încoace”.  

Palatul Élysée a anunţat că Emmanuel Macron urma să se ducă la celula interministerială de criză la Place Beauvau.   Un moment de reculegere a fost respectat în Adunarea Naţională, în prezenţa premierulu, în memoria victimelor de la Nisa, imediat după ce Jean Castex a susţinut un dicurs despre reintrarea Franţei în izolare.  

Sesiunea a fost suspendată, după aceea, de către preşedintele Camerei inferioare a Parlamerntului francez Richard Ferrand.

The Telegraph scrie că autorul şi-a recunoscut fapta şi a spus că a acţionat singur. El şi-a spus şi numele: Brahim.

Sursa: Adevărul.ro

6 COMENTARII

 1. Ce cretină este religia musulmanilor! Dacă oamoară mai mulți oamnei, nu-i nicio preoblemă. Problema apare dacă le arăți o caricatură cu liderul lor criminal.

  • asa le trebe frantzujilor ca tot or dato cu tolerantza
   dzeu nu bate cu bota
   regret moartea prin violenta in cazul de fata,si nu numai
   da astia trebe out nu din frontza din europa
   da angelika ii tine in bratze,rusine

 2. Atat ai inteles? Cretini sunt TOTI aceea care insulta o religie, musulmana, mozaica sau crestina, de care o fi! La ce va asteptati? Sa semanati vant si sa nu culegeti furtuna? Invatati sa-i respectati pe toti si sa va purtati cuviincios si totul va fi bine.

 3. Franta e o tara ANTI-EUROPEANA COMUNIST-GLOBALISTA condusa de ISRAELITI ANTI-EUROPENI ce isi EXTERMINA proprii cetateni EUROPENI prin inlocuire cu MIGRANTI din lumea a-3-a pana la ultimul european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here