Caile Ferate Romane (CFR) este o companie de stat pregatita de privatizare, adica in pragul falimentului. Daca tot directia spre care o ia compania nu este una avantajoasa pentru statul roman, cei de la conducerea acesteia s-au gandit ca ar fi cazul sa puna un impiegat in functia de director adjunct. Culmea este ca acel impiegat are pile in cercurile inalte ale Puterii, la presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Radu Emil Moldovan, care a pus umarul la numirea propriului frate la sefia unei institutii de stat. Problema este ca fratele sau, Macarie Alexandru Moldovan, il mosteneste pe domnul presedinte in falsul in declaratii. Familia Moldovan ii impovareaza pe inspectorii Agentiei Nationale de Integritate…

Impiegatul a ajuns director

Macarie Alexandru Moldovan, fratele presedintelui Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud Radu Emil Moldovan, si-a inceput cariera ca impiegat. Cu ajutorul fratelui sau a ajuns director, conform unor surse din apropierea PSD. Moldovan Macarie si-a terminat facultatea tarziu in viata, dupa cum recunoaste chiar dumnealui pe pagina sa de Facebook. La 20 de ani dupa ce a terminat liceul s-a gandit sa termine si Universitatea Politehnica din Timisoara. Aceasta a terminat-o abia in 2009. Macarie Moldovan a fost angajat la CFR pana in 2007, cand a fost dat afara. El a dat in judecata institutia si si-a castigat drepturile. Cand a revenit in institutie a ajuns in functia de director adjunct pe domeniul tehnic al CFR.

Familia CFR

Simona Maria Moldovan, sotia lui Macarie Alexandru Moldovan, a fost si ea angajata in CFR. Suntem curiosi cum se fac de fapt angajarile in CFR si cum se ajunge sa fii director sau economist in cadrul acestei institutii pentru ca se pare ca daca te numesti Moldovan ai un post asigurat. Avand in vedere raspandirea numelui de Moldovan si pilele pe care acestia le au la CFR, poate aceasta este o cale mai rapida ca aceasta firma sa intre in faliment.

Unde-i terenul, Macarie?

Macarie Alexandru Moldovan a uitat sa mentioneze in declaratia sa din 2012 un teren de 381 de metri patrati detinut in co-proprietate cu fratele sau, Radu Emil Moldovan. Astfel, desi presedintele Consiliului Judetean apare cu un teren detinut in co-proprietate cu Moldovan Voichita, Orban Ioan Gavril, Orban Sabina Ionela, Moisan Leon, Moisan Nicolae, Cretu Carmen, Brat Cristian Paul si Moldovan Simona Maria alaturi de sotul Moldovan Macarie Alexandru, cel din urma nu si-a trecut pe declaratia de avere acest teren.

Casa construita pe fals

Alexandru Macarie Moldovan are un apartament de 64 de metri patrati dobandit in 1998 in Bistrita, un alt apartament de 72 de metri patrati cumparat in 2010 in Bucuresti si o casa de 242 de metri patrati in Colibita, comuna Bistrita Bargaului. Aceasta casa nu are declarat un teren aferent. Aici s-ar putea ca Alexandru Macarie Moldovan sa fie pasibil de fals in declaratii. Gazeta de Bistrita va face o sesizare catre Agentia Nationala de Integritate(ANI) sa ii cerceteze averea lui Alexandru Macarie Moldovan, precum inspectorii ii cerceteaza in momentul de fata averea fratelui sau. El mai detine un autoturism Audi A6. Moldovan are un credit de 60.000 de euro la ING Bank.

Precedentul declaratiilor false ale presedintelui CJ

Agentia Nationala de Integritate (ANI) il cerceteaza pe deputatul Radu Moldovan (PSD) pentru fals in declaratii in urma unei sesizari a saptamanalului Gazeta de Bistrita, aratam intr-un articol anterior. Cresterea considerabila a averii in perioada cand acesta a ocupat functii publice, imprumuturi suspecte care pot ascunde operatiuni de spalare de bani, dar si autorizatii de constructie neconforme cu realitatea si prezentarea unor constructii la proportii mai mici ne-a determinat sa sesizam ANI spre a-l cerceta. Un posibil rezultat al anchetei ar fi ca ANI sa ii interzica lui Radu Moldovan sa mai candideze la functii publice pentru trei ani.

Totul a inceput in mult iubita Germanie. Radu Moldovan, actual deputat, si-a inceput cariera la un joc de „alba-neagra” in Germania unde, alaturi de cativa asa-zisi prieteni, au inceput hotiile si smecheriile. Totul a continuat, ulterior, cu banii publici din Romania pentru ca din momentul in care a prins acces la putere a reusit sa ii creasca averea in mod vertiginos. Raducul nostru s-a prins repede ca maruntisurile nu pot ajunge sa ii satisfaca nevoile, asa ca s-a specializat in hotii „legale” cum ar fi cele din functii publice.

Cabana ilegala a lui Moldovan

Radu Moldovan si-a construit o cabana pe malul lacului Colibita. Are o priveliste superba care dovedeste ca se preteaza a fi un viitor baron al PSD. Insa, o mica problema exista in ceea ce priveste concordanta dintre autorizatia de constructie si realitatea. Mai mult decat atat, Radu Moldovan are un etaj in plus fata de cat ii permite autorizatia de constructie. Desi am facut o sesizare la Primaria Bistrita Bargaului datorita neregulilor sesizate in ceea ce priveste cabana lui Radu Moldovan, acestia nu au vrut sa ia nicio masura. Mai multe persoane din interiorul primariei ar fi rude si prietene cu Radu Moldovan, complicii sai in incalcarea legii.

Reprimirea banilor de la stat

"Solutie: Admite in parte ca fiind intemeiata actiunea promovata de reclamantul MMA, prin SLCFC, impotriva paratelor COMPANIA NATIONALA DE CAI FERATE "CFR" SA BUCURESTI PRIN SUCURSALA C.R.E.I.R. CF CLUJ si CNCF CFR SA BUCURESTI – SUCURSALA C.R.E.I.R. CF CLUJ si in consecinta obliga paratele in solidar sa plateasca reclamantului urmatoarele drepturi banesti: salariul suplimentar pentru anii 2007, 2008, 2009, reprezentand echivalentul salariului de baza de incadrare al salariatului din luna decembrie a anului pentru care se acorda, contravaloarea ajutorului material pentru sarbatorile Ziua feroviarilor si Paste pentru anul 2009, reprezentand contravaloarea cate unui salariu de baza clasa unu de salarizare. Respinge ca neintemeiata cererea de obligare a paratelor la plata urmatoarelor drepturi banesti: contravaloarea ajutorului material pentru sarbatoarea Craciun 2009 si contravaloarea bonurilor de masa incepand cu luna februarie 2009. Fara cheltuieli de judecata. Definitiva si executorie. Cu drept de recurs in termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica din data de 21.11.2011", se arata in comunicarea instantei de pe 21.11.2011. Institutiile au pierdut si la recurs, la inceputul anului 2012.
Tiberiu Hrihorciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here