Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii gigantului Dedeman, dau o nouă lovitură uriașă și amenință supremația omului de afaceri Ion Țiriac, aflat pe prima poziție în topul celor mai bogați români. Producătorul de cărămizi Cemacon Cluj, controlat de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, a încheiat 2018 cu afaceri de 111,2 milioane lei, cu 13% mai mari decât în 2017, şi un profit net în urcare cu 43%, la 19 milioane lei.

De asemenea, profitul operaţional (EBITDA) s-a majorat cu 30%, la 32,5 milioane lei, potrivit raportului financiar preliminar.

„2018 a fost un vârf de performanță atât pentru piața de materiale de construcții, cât și pentru CEMACON.Rezultatele sunt cele mai bune din istoria companiei și cele mai bune din sector, înregistrând un profit operațional de 32,49 milioane lei, cu 30% mai mare decât aceeași perioadă a anului 2017, și un profit net de 18,91 milioane lei, cu 43% în creștere față de finalul anului 2017. 2018 a fost și anul în care compania a realizat o cifră de afaceri brută record, de 111,28 milioane de lei, cu 13% mai mare față de anul 2017.

Creșterile se datorează unor strategii comerciale agile, unei performanțe de producție remarcabile și fructificării unor proiecte ambițioase de investiții de peste 6 milioane de euro, derulate în ultimii 2 ani. Investițiile au condus la pornirea primei linii de producție de blocuri ceramice umplute cu vată bazaltică din România și a fabricii de buiandrugi, ambele dotate cu tehnologie de ultimă generație.

Astfel, din 2018, CEMACON produce singurele blocuri ceramice portante umplute cu vată bazaltică, din România, precum și buiandrugi ceramici de cea mai bună calitate”, a declarat Liviu Stoleru, director general și președinte al Consiliului de Administrație CEMACON SA.

Dragoș și Adrian Pavăl se află pe locul al doilea în topul celor mai bogați oamenni, cu o avere de aproximativ 1,7-1,8 miliarde de euro, în vreme ce Ion Țiriac, deținătorul primei poziții, are o avere de 1,9-2 miliarde euro, conform Top 300 Capital.

SURSA: bugetul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here