Ruperea de nori de sâmbătă a provocat pagube majore în Dej, fiind înregistrate peste 100 de solicitări pentru intervenția pompierilor ca urmare a fenomenelor meteo extreme care au avut loc în zonă. Mai multe acoperișuri au fost luate de vânt, peste 30 de construcții au fost doborâte sau inundate.

Unsprezece echipaje de pompieri, din cinci subunități ale ISU Cluj răspund în aceste momente solicitărilor venite din partea cetățenilor din municipiul Dej (strada Fragilor, 1 Mai, Aurora, s.a.), precum și din localitățile Bonțida Iclod, Mica, Cășeiu, Apahida, Cuzdrioara, Mintiu, Gherlii Gherla, Sic și Petea.

Au fost înregistrate solicitări privind acoperișuri sau elemente de construcții doborâte de vântul puternic, precum și arbori căzuți la pământ. De asemenea, rețeaua de distribuție a energiei electrice a fost afectată, pentru refacerea căreia intervin în teren echipe ale furnizorului de utilități.

Până în acest moment nu au fost persoane rănite.

Sesizarea Ro-Alert pentru Dej a venit după o jumătate de oră de la începutul furtunii. ”ANM a emis avertizarea pentru fenomenele COD ROȘU la ora 18.54. Iar mesajul Ro-Alert, care a fost direcționat pe raza localităților vizate, a fost transmis la ora 19.01”, a precizat ISU Cluj.

Peste 100 de solicitări au fost înregistrate pentru intervenția pompierilor ca urmare a fenomenelor meteo extreme care au avut loc în zona Dej.

Sursa: stiridecluj.ro

Citește și: Fetiță de 5 ani, moartă după ce un copac smuls de furtună a căzut peste ea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here