Nominalizarea deputatului PSD Gabriel Vlase la conducerea SIE a fost supusă miercuri votului celor două Camere ale Parlamentului. Vlase, propus de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, a primit luni avizul Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SIE.

Gabriel Vlase a fost votat cu 340 de voturi, iar 31 au fost împotrivă.

Decizia cu privire la şedinţa comună a celot două Camere a fost luată marţi de Birourile permanente reunite. Ulterior, preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a exprimat susţinerea pentru numirea lui Vlase la SIE.

“Domnul Vlase are susţinerea universală”, a spus Dragnea, întrebat dacă îl susţine pe Gabriel Vlase pentru funcţia de director al SIE.

De asemenea, Liviu Dragnea a spus că “doar pare că s-a tergiversat” numirea lui Gabriel Vlase la şefia SIE.

Avizul în Comisia SIE a fost dat cu 5 voturi „pentru” şi unul „împotrivă”, aparţinând reprezentantului USR.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis în 14 iunie o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a deputatului PSD Petru-Gabriel Vlase.

Iohannis a explicat ulterior că a ajuns la nominalizarea deputatului PSD Gabriel Vlase pentru funcţia de director al SIE după o analiză atentă şi ţinând cont de experienţa şi pregătirea acestuia. Preşedintele a precizat că a fost propunerea sa şi că Vlase a acceptat nominalizarea: ”A fost fix propunerea mea. Nu am avut niciun fel de discuţie cu PSD pe această temă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here