Ieri, în plină criză epidemiologică, Primăria Cluj Napoca a semnat un contract de 793.900 de lei, fără TVA, cu o firmă de casă a administrației locale.

Este vorba de ”Acord cadru intretinere si reparatii curente fantani arteziene, cismele si flacari comemorative din municipiul Cluj Napoca, inclusiv montare cismele pe locatii noi”, evaluat inițial la suma de 794.099,97 lei, fara TVA, care a fost atribuit firmei SC FOUNTAIN DESIGN SRL, de altfel, singura societate care a participat la licitație.
Conform documentelor de achiziție, acordul-cadru se va încheia pentru o durata de 24 de luni, iar valoarea celui mai mare contract subsecvent este de 429.242,65 lei fara TVA.

În același timp, edilul clujenilor declară că primăria Cluj-Napoca nu va mai acorda deocamdată finanțările destinate evenimentelor culturale din acest an, deși comisia de specialitate a stabilit deja din 6 martie cum se vor împărți cele 12 milioane de lei pentru acest domeniu.

„Imediat ce vom afla exact ce se va întâmpla anul acesta, aceste finanțări vor putea fi realuate. Deocamdată nu vom aloca fonduri la acest capitol, decât pentru asociațiile și fundațiile care fac servicii sociale și luptă cu Covid-19”, a declarat primarul Emil Boc, potrivit zcj.ro.

Pe ordinea de zi a viitoarei ședinte a Consiliului Local Cluj-Napoca se regăsesc doar proiecte care prevăd alocări de fonduri pentru asociațiile cu servicii sociale.

Firma îi aparține lui Bogdan Topliceanu și a mai încheiat contracte similare cu Primăria Timișoara (aproximativ 2 milioane de lei), dar și cu administrația Boc. Spre exemplu, societatea lui topliceanu a câștigat contractul de întreținere a fântânii din Piața Unirii, pentru suma de 350.000 de lei. Însă, după câștigarea lui a subînchiriat lucrarea unei alte societăți.

Cele 14 fântâni arteziene din oraș se află în următoarele locuri: Parcul Central, în faţa Prefecturii, Piaţa Avram Iancu, Piaţa Mihai Viteazu, parcul de joacă de lângă Cluj Arena, Complexul Minerva, Complexul Union, Piaţa Gării, în spatele bisericii Sf. Petru din Mărăşti, bulevardul Eroilor, Piaţa Unirii, Parcul Rozelor, Parcul Tulcea şi Parcul Farmec.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here