Liberalii au trecut de la „bolovanii aruncati în capul lui Mihai Groza”, la agresiuni fizice împotriva celor care îndraznesc sa-i critice.
Horea Vuscan, candidat independent la Consiliul Local Oradea a fost batut într-un restaurant de un amic al fiului presedintelui PNL Bihor, deputatul Cornel Popa.
Fiul lui Cornel Popa i-a reprosat lui Horea Vuscan, înainte de a fi agresat, ca l-a facut pe taica-sau „dinozaur politic” si „politician expirat”.
Horea Vuscan a sustinut ca doar a facut public un sondaj de opinie si aceasta este parerea oradenilor chestionati.
Presedintele PNL Bihor, Cornel Popa se delimiteaza de incident si îl ataca violent pe Horea Vuscan.
Liderii PD-L regreta incidentul si îi acuza pe liberali si pe Ilie Bolojan ca instiga la violenta fizica.

Lupta electorala a trecut de la dimensiunea politica la faza luptelor fizice.
Candidatul independent la Consiliul Local Oradea, Horea Vuscan, a fost batut pentru opiniile politice care le-a exprimat în mod public. Fiul deputatului PNL de Bihor, Cornel Popa, presedinte al organizatiei judetene a PNL l-a apostrofat pe Horea Vuscan cu mai multe ocazii prin cuvintele „de ce te legi de taica-meu?”. În noaptea de 14 mai, amenintarile si reprosurile s-au transformat în corectii fizice. Unul dintre apropiatii lui Cornel Popa jr. l-a lovit de mai multe ori pe Horea Vuscan într-un restaurant din Oradea de pe strada Vasile Alecsandri. Chemata la fata locului, politia a constatat incidentul si l-a amendat pe individul care facea parte din „gasca” fiului deputatului liberal de Bihor, Cornel Popa.

Forta pumnului

Unul dintre prietenii fiului deputatului PNL de Bihor, Cornel Popa, l-a agresat fizic pe candidatul independent la Consiliul Local Oradea, Horea Vuscan. Acestuia i s-a aplicat o corectie fizica din cauza faptului ca a sustinut public datele unui sondaj de opinie în care presedintele PNL Bihor, Cornel Popa, facea parte din generatia expirata, care – conform celor 700 de oradeni chestionati ar trebui sa paraseasca scena politica. Politia a constatat incidentul si l-a amendat cu suma de 200 RON pe prietenul fiului deputatului Cornel Popa care l-a lovit pe Horea Vuscan. Candidatul independent la Consiliul Local Oradea are un certificat medico-legal care atesta ca a fost lovit, recomandându-i-se doua zile de îngrijiri medicale.
„Ceea se s-a întâmplat cu mine nu este normal într-o societate civilizata. Acum eu am fost victima acestei gasti. Liberalii vorbeau de gasti la Primaria Oradea! Vad ca exista si alte gasti în strada. Ce se va întâmpla cu dumneavoastra reprezentantii mass-media daca mâine nu o sa-i convina cuiva ce ati scris? Va veni sa va bata si pe dumneavoastra?”, povesteste Horea Vuscan, victima propriilor declaratii politice.
„În noaptea de miercuri 14 mai ma întorceam dintr-o delegatie din tara. Am ajuns la un restaurant de pe Vasile Alecsandri unde m-am întâlnit cu prietenii si cu un jurnalist. Am stat la o masa pâna când prietenii mei au plecat si am ramas cu ziaristul. La masa vecina erau câtiva baieti, în jur de sase-sapte, printre care si fiul domnului deputat Cornel Popa. Când am vrut sa plec am fost întrebat de fiul domnului deputat Popa de ce ma iau de taica-sau? Eu i-am spus ca am facut un sondaj de opinie din care rezulta ca tatal lui nu este apreciat de oradeni. Unul dintre prietenii lui Popa jr. a venit la mine si a început sa ma loveasca”, relateaza candidatul independent la Consiliul Local Oradea. Fiul deputatului si presedintelui PNL Bihor l-a amenintat de mai multe ori pe Horea Vuscan pentru ca acesta l-a criticat public de Cornel Popa. „Când am cerut demisia lui Mihai Bar, mi-am ridicat în cap PSD-ul, când am vorbit de licitatii trucate la Primarie, mi-am ridicat în cap PD-L-ul, iar acum, dupa ce am fost batut de un prieten de-al fiului deputatului PNL Cornel Popa, mi-am ridicat în cap pe liberali. Totusi prefer simpatia alegatorilor si a oamenilor decât cea a politicienilor”, a mai precizat Horea Vuscan.

Popa jr. a mai facut scandal la RAR

Fiul deputatului PNL, Cornel Popa nu este la prima aparitie negativa în mass-media. Iata ce relata site-ul de stiri Contrastonline în urma cu ceva timp. „Venit cu masina Porsche pentru autentificare, baiatul liderului PNL Bihor nu a vrut sa se conformeze regulilor Registrului Auto Român, refuzând sa paraseasca locul în care inginerii RAR ar fi trebuit sa-si faca treaba. Seful reprezentantei judetene confirma incidentul, dar spune ca nu s-a amestecat, Popa jr. calmându-se imediat, chipurile, dupa ce a aflat ca Gavrila Grebenisan (adversar politic clasic al lui Cornel Popa) este boss-ul RAR Bihor. Deputatul sustine ca nu stie nimic… În urma unui apel telefonic din partea unui cetatean care nu a dorit sa-si decline identitatea, CONTRAST ONLINE a aflat despre un incident care s-ar fi întâmplat în cursul zilei de miercuri, 15 august, la sediul RAR Bihor. Conform spuselor martorului, un client cu un Porsche si despre care s-a adeverit mai târziu ca este fiul vicepresedintelui PNL pe regiunea Nord-Vest (si deputat de Bihor), Cornel Popa, nu a dorit sa paraseasca incinta în care angajatii RAR urmau sa treaca la autentificarea autovehiculului. Tânarul Popa ar fi invocat pretul extrem de ridicat al masinii, motiv pentru care a manifestat neîncredere în oamenii Registrului. Drept urmare, si vazând ca nu au cu cine discuta, angajatii RAR l-au poftit pe client sa iasa. În acel moment, acesta ar fi început sa ameninte si a solicitat sa mearga la seful reprezentantei. Indiferent de marca, proprietarul masinii nu are voie sa asiste la autentificare. I s-a comunicat ca acesta se si afla în biroul sau, însa, când a auzit ca Gavrila Grebenisan este persoana în cauza, nu si-a dus demersul pâna la capat. CONTRAST ONLINE l-a contactat pe seful RAR Bihor, acesta confirmând incidentul si spunând ca nu a intervenit sub nicio forma în conflictul verbal dintre angajati si client. Grebenisan spune ca, în cele din urma, fiul lui Cornel Popa s-a conformat regulilor, iar inginerii RAR au putut sa-l serveasca, procedând la autentificarea masinii acestuia. Seful reprezentantei RAR Bihor spune ca, în cazul autentificarilor, este absolut imperativ ca proprietarul sa nu fie de fata, deoarece sunt proceduri secrete care se aplica. Am încercat sa obtinem un comentariu legat de incidentul de miercuri, 15 august, si de la Cornel Popa. Contactat telefonic, acesta a declarat ca nu stie absolut nimic despre cele întâmplate la sediul RAR Bihor, scena a carui protagonist a fost fiul sau”.

Cornel Popa îl ataca violent pe Vuscan

Deputatul Cornel Popa, presedintele PNL Bihor, si-a expus punctul de vedere foarte agresiv într-o declaratie de presa. „Am aflat cu indignare despre penibilul comunicat de presa dat azi, 15 mai 2008, de catre Horia Vuscan… nu sunt decât încercari patetice de a se victimiza si a se face cunoscut, terfelindu-mi numele si jignindu-mi familia. Îi atrag atentia celui ce îsi închipuie ca ar putea sari de pe scaunul de la bar direct pe cel de consilier local, ca nu poate fi facut responsabil pentru viata lui de noapte. Daca stie ca nu îsi poate stapâni patimile si ajunge sa îsi piarda controlul si sa intre în altercatii cu tot felul de necunoscuti, ar face bine sa stea acasa, când se lasa seara. Si sa viziteze un medic de specialitate, care sa îl ajute sa scape de problemele pe care le are. Nu de alta, dar nu cred ca îsi doreste nimeni ca distinsul petrecaret sa repete fapta de acum câtiva ani când a omorât câtiva oameni pe trecerea de pietoni. Îi atrag atentia celui ce îsi închipuie ca poate da lectii de moralitate altora, ca trebuie sa fie capabil sa îsi probeze acuzatiile. Iar daca nu poate sa o faca, atunci sa îsi linga ranile imaturitatii în tacere. Sau sa înteleg ca a devenit atât de familiar cu salile de tribunal si instanta, încât îsi mai doreste sa repete aceasta experienta?!
Îmi pare sincer rau pentru suferinta fizica prin care trece acest scandalagiu, dar, oricât si-ar dori el asta, fiul meu nu are nici o legatura cu incidentul în care a fost implicat. De aceea am rugamintea catre presa sa nu dea curs acuzatiilor fara acoperire proliferate de Horia Vuscan si sa nu îmi implice familia în scandaluri politice de doi bani”.

GAZETA a fost acolo

Un reporter al GAZETEI de Oradea a fost prezent tot timpul la locul incidentului când a început scandalul. Putin a lipsit ca reporterului nostru sa fie si el corijat fizic de „gasca” sau anturajul fiului deputatului PNL de Bihor, Cornel Popa.

Precedente

Acelasi reporter al GAZETEI DE ORADEA a fost apostrofat anul trecut de liderul PNL Bihor, Cornel Popa în timpul unei conferinte de presa. Cornel Popa l-a facut pe angajatul trustului nostru de presa „putoi” pentru ca a scris articole critice la adresa liderului PNL.
Cu ocazia alegerilor partiale de la comuna Auseu, liberii PNL Bihor s-au mai remarcat printr-o actiune violenta. Mai multi tineri din cadrul organizatiei de tineret a PD-L împarteau un saptamânal local prin comuna. Ziarul respectiv continea un articol critic la adresa candidatului PNL. Consilierul judetean al PNL, Dumitru Voloseniuc, i-a saltat pe tinerii pedisti pentru „infractiunea de a fi împartit gratuit un ziar” (a carui patronat nu avea nicio legatura cu PD, fiind a unui fost si actual lider PSD) si i-a dus la politie. Tinerii democrati au fost tinuti la postul de politie unde li se dictau ce sa scrie în declaratii pâna când în comuna au sosit mai multi membrii de la organizatia de seniori ai PD.

PD-L a luat pozitie

Presedintele PD-L Oradea, Mircea Matei protesteaza public fata de agresiunea fizica la care a fost supus candidatul independent la Consiliul Local Oradea, Horea Vuscan. Mircea Matei este de parere ca liberalii si candidatul lor la Primaria Oradea, Ilie Bolojan instiga la violenta fizica. Reamintim faptul ca liberalii au postat în mass-media locala o macheta publicitara în care era reprezentat Ilie Bolojan care asista cum în capul primarului si candidatului PD-L la Primaria Oradea, Mihai Groza, cad bolovani.

Catalin Manea

1 COMENTARIU

  1. Eu cred ca Vuscan, nu a primit nimic mai mult decat ce a meritat. Pana la urma e doar un criminal in libertate. Sper ca odata sa se invarta roata. Omul in cauza se mai poate gasi noaptea in centrul civic, langa chioscuri, dand cu picioarele intr-un automat de bilete .. .ca doar … nea … Alien Concept (firma lui) le-a facut. Nu se stie cum a reusit sa castige un contract cu OTL (oradea transport local) … dar probabil to prin „cunostinte si relatii”. Pana la urma … totusi, sper ca odata si odata sa se intoarca roata, lucru foarte probabil la felul lui de a cheltui si a se „comporta”. Odata si odata o sa se infunde, si atunci o sa dea vina tot pe „adversari politici”. Sunt sigur ca a luat bataie cu motiv intemeiat, pentru ca nu e genul de om care sa fie cuminte si sa taca. Pana la urma … doar un mucos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here