Gazduire web

Evolutia mediului digital a facut ca prezenta in motorul de cautare sa fie vitala pentru orice business. In ziua de azi este important sa detii un site. Dar poate chiar si mai important decat atat, a devenit esential sa oferi utilizatorilor o experienta de cea mai buna calitate. Astfel, designul, functionalitatea si serviciile terta parte joaca un rol important in toata aceasta ecuatie. Cu toate acestea, multe persoane acorda atentie doar primelor doua aspecte, pe cand servicii precum gazduirea web sunt alese astfel incat sa nu coste foarte mult si, de cele mai multe ori, dezamagesc prin calitate. Mai mult decat atat, multi sunt atrasi de ofertele de gazduire web gratuita si cad intr-o capcana care poate aduce nu doar pierderi financiare, ci si o imagine negativa brandului.

Exista aceasta parere eronata ca gazduirea web gratuita reprezinta o modalitate de a economisi bani. In fapt, alegerea unui astfel de serviciu poate aduce nenumarate dezavantaje. Intr-adevar, aceasta poate fi o optiune pentru un blog personal, insa nu si pentru un site profesional menit sa vanda produse sau servicii. Pe langa faptul ca vei dispune de memorie RAM si latime de banda limitate, vei intampina frecvent probleme cu serverul si de securitate si, cel mai probabil, nu vei beneficia de asistenta tehnica. De altfel, exista posibilitatea ca firma de gazduire web sa afiseze pe site reclame pe care nu le poti elimina decat daca platesti o suprataxa. Dar, in conditiile in care gazduirea web este un serviciu ieftin in sine, alegerea inteleapta este sa aloci buget inca de la inceput pentru un hosting de cea mai buna calitate.

Mai mult decat atat, exista firme care ofera gratuitate pentru o anumita perioada de timp, dupa care obliga utilizatorul prin contract sa continue cu un abonament platit. Din nefericire, calitatea nu va creste, ci doar costurile. De aceea, este indicat sa nu iei niciodata in considerare astfel de oferte de gazduire web. Chiar si pentru un site mic, la inceput de drum, poti opta pentru in plan de gazduire partajata. Preturile sunt foarte mici (pachetele de baza costa aproximativ 1 Euro pe luna), iar beneficiile sunt incomparabil mai mari. Plus ca multe dintre firmele care ofera servicii gratuite permit migrarea la o alta companie doar contra cost. Cu alte cuvinte, indiferent din ce perspectiva privesti, in cele din urma tot va trebui sa cheltuiesti niste bani. Dar daca vei lua decizia corecta inca de la inceput, vei investi acesti bani in calitatea site-ului tau, in imbunatatirea experientei utilizatorilor si, bineinteles, in imaginea brandului.

Toate aceste dezavantaje nu presupun automat sa alegi cele mai scumpe servicii de gazduire web. Un pret mare nu iti garanteaza calitate maxima. Studiaza piata si gaseste planul de gazduire care intalneste cerintele site-ului tau. Pe scurt, ce trebuie sa urmaresti este ca spatiul de stocare sa fie 100% SSD, uptime-ul sa fie de 99,99%, suportul tehnic sa fie disponibil 24/7 si, bineinteles, sa beneficiezi de o perioada de proba. In ceea ce priveste resursele de care ai nevoie, indicat este sa consulti un specialist care sa faca o analiza detaliata si sa afle care este pachetul ideal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here