
Andrei Cionca, omul din insolvență cu numeroase dosare penale, începe să se retragă din Broker Cluj, după cum Gazeta de Cluj previziona în urmă cu două săptămâni. Principalul său om din această companie, vicepreședintele Rudolf Vizental(foto jos) si-a dat demisia din functiile de conducere ale societatii Broker Cluj. Vizental este asociat cu Cionca și în cadrul societății de insolvență Casa de Insolvență Transilvania, cei doi ”orchestrând” împreună un dosar de innsolvență creând un prejudiciu de 1 miliard de euro societății Romstrade.
Citește pe aceeași temă și:
Andrei Cionca, urmărit de DNA pentru un prejudiciu de 1 miliard € adus lui Iordache
Informația conform căruia Rudolf Vizental s-a retras din Broker Cluj a apărut în prestigiosul Ziarul Financiar. Ziariștii scriu că au rămas în CA la Broker Cluj Mihai Buliga (preşedinte), Tiberiu Stratan, Anton Ionescu şi Corneliu Dia. Pe de altă parte, informațiile Gazeta de Cluj ne-au arătat că pe 24 aprilie va avea o ședință de AGA la Broker Cluj în care se va alege un nou membru al CA.
”Sunt lucruri interesante care se întâmplă pe piața de capital si in cadrul Broker Cluj. Mihai Buliga și Anton Ionescu reprezintă interesele SIF Muntenia și Banca Transilvania, cu toate ca Mihai Buliga a fost si de partea lui Andrei Cionca. Nu poti spune despre un om de talia lui Mihai Buliga ca este omul lui Andrei Cionca, dar poti spune ca a facut anumite jocuri pentru Cionca. Corneliu Dia reprezinta interesele SIF Muntenia, actionarul principal al Broker Cluj”, a declarat o sursa bine informata de pe piata de capital.
Pe de alta parte, ziarul Gazeta de Cluj v-a informat in exclusivitate despre un alt dosar penal pe numele lui Andrei Cionca, cel in care el impreuna cu asociatii si cu societatea sa-Casa de Insolventa Transilvania sunt acuzati de constituire de grup infractional organizat. Acest lucru nu poate influenta pozitiv afacerile lui Cionca si faptul ca BCR, una dintre cele mai prestigioase banci din Romania si avand drept actionar pe Erste-una dintre cele mai importante banci din Europa de Est, investeste 12 milioane de euro intr-o alta companie de-a lui Cionca, Cemacon, poate ridica numeroase semne de intrebare.
Citește și: