Generalul Iulian Gherghe, fost locțiitor al directorului DGIA, gen. Marian Hăpău, a făcut declarații în fața procurorilor militari care-l incriminează pe șeful său în dosarul delapădării celor 180.000 de dolari din fondurile operative ale serviciului secret al Armatei, în care Gherghe a fost arestat, ne-au declarat surse apropiate anchetei, potrivit Podul.ro

Potrivit informațiilor furnizate „Podul” de acestea, Gherghe a declarat: „În momentul în care am fost adus la Direcția de Contrainformații și Securitate Militară (DCiSM) și apoi la Direcția Generală de Informații a Apărării (DGIA), ambele conduse de gen. Marian Hăpău, am găsit acest mod de lucru legat de fondurile operative. Nu l-am creat eu.”  

El a precizat că din fondurile operative nu a fost sustrasă doar suma de 180.000 de dolari, pentru care a fost pus sub acuzare, ci, de-a lungul timpului, au fost și alte sume de bani destul de consistente.

Gen. Gherghe a precizat că gen. Hăpău și Ilieana Chiriță, contabila DCiSM și apoi DGIA, erau beneficiarii direcți ai acestor fonduri, fiind cheltuite sume importante de bani pe activități contrainformative fictive.

Gen. Gherghe a acuzat faptul că gen. Hăpău și Ileana Chiriță au mințit în momentul în care au precizat că și-au făcut surse de informații, agentură cum este numită în limbaj de specialitate, atât din cetățeni români, cât și din cetățeni străini, atât în România, cât și în străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here