Mircea Geoană, preşedintele PSD, este candidatul partidului pentru alegerile prezidenţiale din toamna acestui an. El a fost ales pentru această cursă de Comitetul Executiv Naţional (CExN).

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), că va candida la alegerile prezidenţiale. El a precizat că decizia conducerii a fost ca partidul să-l trimită în cursă pe preşedintele PSD, şi că e convins că va ajunge la Cotroceni.

Cu sprijin din partea românilor şi a lui Dumnezeu

Mircea Geoană a primit propunerea cu „extrem de multă plăcere”, că este convins că va câştiga cu sprijin din partea românilor şi de la Dumnezeu. „Am decis convocarea unui Consiliu Naţional care să aibă ca scop pregătirea unui Congres pentru desemnarea candidatului PSD la preşedinţia României. Îmi face extrem de multă plăcere şi sunt onorat de faptul că există astăzi, prin votul Comitetului Executiv Naţional, recomandarea ca preşedintele partidului să candideze pentru această funcţie importantă la conducerea României”, a declarat preşedintele PSD.

Lista PSD pentru cursa prezidenţiale, deschisă

Întrebat dacă lista candidaturilor la prezidenţiale rămâne deschisă, Geoană a precizat: „Din punct de vedere teoretic, da. Dar cred că decizia de astăzi (n. r. – joi, 2 aprilie 2009), unanimitatea cu care Comitetul Executiv s-a pronunţat, clarifică lucrurile la PSD”.

Pasul următor este stabilirea unui Consiliu Naţional în care să se poată avansa Congresului această propunere pentru îndeplinirea formalităţilor statutare. Geoană a declarat că va recomanda Biroului Permanent Naţional (BPN) convocarea Consiliului Naţional înainte de începerea campaniei pentru europarlamentare, urmând ca la nivelul Consiliului Naţional să se stabilească data Congresului extraordinar pentru desemnarea candidatului.

Liana Mureşan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here