Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, la Parlament, că el a câştigat, de fapt, alegerile, menţionând că CC trebuie să se pronunţe asupra corectitudinii scrutinului, că democraţia din România este în pericol şi că Traian Băsescu vrea să instaureze o republică după model Belarus, anunţă Mediafax.
Geoană este ferm convins că el este adevăratul câştigător  alcelui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.
 
El a făcut declaraţia la o întâlnire avută la Parlament cu senatorii partidului. "Am avut o primă întâlnire cu colegii şi colegele din grupul Alianţei PSD+PC din Senat. S-a analizat modul în care s-a derulat alegerea din turul doi pentru preşedintele României. Opinia unanimă a parlamentarilor noştri şi opinia unanimă a multor milioane de români este că democraţia ţării noastre se află astăzi într-un moment de cumpănă", a spus Geoană.
Liderul PSD consideră că el este adevăratul câştigător al alegerilor şi că acestea au fost fraudate, iar în acest moment democraţia este în pericol.
"Mulţi români erau fericiţi în urmă cu două zile pentru că pentru prima dată în ultimii douăzeci de ani stânga şi dreapta românească găsiseră un acord de colaborare, aveam o majoritate clară, un prim-ministru desemnat şi un program de guvernare pentru a scote ţara din criză şi în numai câteva ore o maşină infernală de cumpărare şi de fraudare a votului a schimbat voinţa suverană a poporului român. (…) Democraţia românească se află într-un moment de răscruce, fie acceptăm să mergem în continuare cum am mers până acum, fie acceptăm că putem să asistăm la cumpărarea a sute de mii de voturi pe bani, fie putem să acceptăm că România merită o democraţie de tip occidental", a spus Mircea Geoană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here