Cu siguranță cel mai important eveniment al săptămânii care tocmai a trecut a fost finalizarea raportului Comisiei de Control a SRI condusă de Claudiu Manda. Iar raportul din care am văzut doar cele 12 pagini pe care a pus mâna site-ul stiripesurse.ro este devastator. Pentru prima dată în aproape 30 de ani de rapoarte pompieristice ale comisiei de control a SRI avem pentru prima dată un raport care stabilește complicități grave ale SRI cu structurile de forță Parchetul General, DNA, DIICOT și ceea ce este mai grav cu instanțele de judecată. Dar fragmentul la care ne referim are legătură cu folosirea agenției Naționale de Integritate și a SRI de către George Maior, în acea perioadă director al principalului serviciu secret  de informații al României pentru a îndepărta rivalii lui Victor Ponta care trebuia să devină președintele României. Pentru asta George Maior a încheiat un protocol secret între SRI și ANI cu directorul adjunct al acestei agenții, Horea Georgescu fără ca directorul numit al ANI să știe ceva.

Potrivit raportului George Maior și Horia Alexandrescu au deturnat activitatea celor două instituții ale statului român pentru a crea dosare de incompatibilitate aleșilor locali care nu conveneau binomului Maior-Ponta care se pregătea să ia puterea în România.

Astfel, exact în ziua de 20.03.2013 în care Klaus Werner Iohannis a intrat în PNL părăsind Forumul German a plecat o notă de la SRI la ANI prin care agenția era informată despre o presupusă stare de incompatibilitate a actualului președinte al țării. Horia Georgescu s-a executat rapid și a creat un dosar de incompatibilitate al lui Iohannis pe care l-a și trimis în instanță. Foarte important de remarcat este faptul că respectiva investigație părea a fi făcută de ANI prin autosesizare, raportul SRI-ului fiind găsit  doar  în arhiva instituției.

La fel ca în cazul omului de bază al lui Klaus Iohannis, mă refer aici la Edi Helving, împotriva căruia SRI a înaintat o informare către Horia Georgescu exact în ziua în care Edi Helvig a fost numit ministru.

Folosind același modus operandi, Horia Georgescu a înaintat sesizarea în instanță tot așa falsificând adevărul cum că ANI s-ar fi autosesizat din oficiu. În final, Edi Helvig a câștigat procesul de incompatibilitate exact ca și Klaus Werner Iohannis.

Raportul demonstrează că în toată această perioadă de la sesizarea ANI și până la începerea proceselor de incompatibilitate George Maior l-a presat pe Horea Georgescu să se ocupe cu ”celeritate” de aceste chestiuni, cuplul Iohannis – Helvig fiind cel mai periculos pentru binomul Ponta – Maior care ar fi trebuit să devină președintele, respectiv, premierul României.

Înfiorător este cum sistemele de control ale acestor instituții n-au funcționat deloc. Maior și Georgescu au capturat aceste instituții și le-au folosit în scop personal pentru a accede la puterea politică. Să nu mai vorbim de vechea comisie de control a SRI ante 2016. Membrii comisiei de control a SRI de atunci erau ei controlați de SRI, iar nemernicul de George Maior avea tupeul să nu strângă mâna deputatului PSD  Pop din acea comisie.

Atâția bani dădeau George Maior pe fosta comisie de control a SRI! E și normal, cu slugile odioase și șantajate te comporți în consecință. Și așa și făcea!

În plus raportul demonstrează cum George Maior a mințit non-stop comisia susținând că nu-l cunoaște decât vag pe Horea Georgescu și că nu avea relații strânse cu el – lucru contrazis de nenumărate mail-uri, telefoane schimbate între ei la care se adaugă mărturia celor ce i-au văzut în nenumărate ocazii împreună la diverse petreceri.

Cu asta cariera lui George Maior trebuie să se termine si să fie adus în țară pentru a da socoteală pentru ceea ce a făcut.

Ce nu ne spune raportul este când George Maior s-a hotărât  să-l trădeze pe Victor Ponta pentru Klaus Werner Iohannis?!

Cei doi au scăpat de dosare, Iohannis a ajuns președinte, iar Helvig i-a luat locul lui Maior. Când a trădat nemernicul de Maior și de ce? Sper să aflăm cât mai repede!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here