Iata ca, imediat dupa ce a incercat un contraatac pe doua fronturi, un avertisment public ca va vorbi si el si o lovitura de imagine cu mingea de baseball, George Maior tocmai ce va primi o lovitura la care, probabil, se astepta cel mai putin. Pentru ca, dupa cum se susoteste in ultimele ore la varful sistemului, mult mai curand decat se asteapta, actualul ambasador al Romaniei in Statele Unite ale Americii s-ar putea trezi in incompatibila postura de ”penal”, vorba presedintelui Iohannis. Pentru ca, replica sau nu la avertismentul lui Maior ca ”va veni o vreme cand voi putea vorbi mai mult si nu cred ca le va face placere unora”, in anumite medii informative este data ca iminenta depunerea unei plangeri penale, cel mai probabil in chiar perioada 20-25 septembrie impotriva lui George Maior, prin care acesta ar urma sa fie acuzat nici mai mult nici mai putin decat de inalta tradare, scrie jurnalistul Cătălin Tache pe national.ro.

Practic, precedentul plangerii depuse de unealta Ludovic Orban impotriva nefericitului premier Viorica Dancila va fi exploatat la maxim, procurorii DIICOT condusi de Felix Banila fiind ”obligati” astfel sa inceapa procedurile legale. In plus, inceperea urmaririi penale va fi ”fortata”, dupa cum sustin aceleasi surse, de ”explozia” unor casete absolut incendiare din perioada 1997-1999, inregistrate la Dublin, pe vremea cand George Maior indeplinea functia de insarcinat cu afaceri a.i. al Ambasadei Romaniei din Irlanda! Iar transpunerea in practica a acestei variante de lcuru, care va demonstra nu doar ca structurile abilitate contrainformative romanesti s-au trezit din amorteala, dar si ca de la Washington s-a dat ”marele OK”. Pentru ca daca George Maior va fi aruncat in ”groapa cu penali”, presdintelui Klaus Iohannis ii va fi astfel anulata orice marja de actiune si va fi obligat sa parafeze eventuala retragere de la post a ambasadorului roman in SUA. Dupa care Maior se poate tine de cuvant si sa vorbeasca si el cat vrea…
”Crapat” de Orban

Dupa stramosescul ”unde dai si unde crapa”, atunci cand Ludovic Orban a fost convins sa semneze ”in orb” o plangere penala pentru inalta tradare impotriva premierului Viorica Danicla, convins fiind ca procurorii au un ”as” in maneca in persoana unui martor protejat la varful PSD care va confirma toate ineptiile sale, habar nu avea presedintele Partidului National Liberal ca astfel va dinamita cu adevarat clasa politica si intreg sistemul, dar nu in sensul dorit de el.
Pentru ca aceeasi reteta va fi folosita pentru ”decaparea” lui George Maior, cel care, dupa revocarea Laurei Codruta Kovesi a devenit inamicul public numarul unu al actualei puteri politice. Si care acum va trebui sa suporte, la randul sau, ”malaxorul” judiciar care-l va arunca in bratele unei anchete penale spectaculoase, tinand cont atat de principala acuza adusa, cat si de razboiul informativ declansat impotriva sa.”Munitia” parand a fi asigurata de niscai casete scoase la tanc din fonoteca serviciilor si care pot astfel sa-i dea lovitura decisiva fostului sef al Serviciului Roman de Informatii. Cum insa noua situatie operativa nici macar nu a fost declansata oficial este inca prematur de a trage concluzii daca de la inceput s-a mers la cacealma cu plangerea lui Ludovic Orban sau doar daca de-abia pe urma demersul liberalului le-a dat idei si altora. Dar cert este ca se incearca astfel sa nu se intre cu George Maior intr-un razboi de uzura privind retragerea sa de peste Ocean, ceea ce ar putea aduce grave prejudicii, alegandu-se varianta mult mai pragmatica a unei ”lovituri sub centura”, prin depunerea plangerii care va reprezenta semnalul declansarii unui veritabil ”blitzkrieg” pentru ”repatrierea” de urgenta a ”parintelui protocoalelor” de pe vremea Binomului!
Casetele de la Dublin!

De asemenea, din informatiile intrate in posesia noastra reiese ca, pentru ”strangerea surubului mediatic” cat mai mult cu putinta, plangerea penala care urmeaza a fi depusa impotriva celui care a condus SRI-ul timp de un deceniu la chiar apogeul statului paralel va fi insotita, drept bonus, si de prinderea in itele acestei afaceri a altor nume grele din sistem, printre care generalul Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi. Dar ”tinta in miscare” este fara indoiala George Maior, mai ales daca se va da drumul la ”casetele de la Dublin” amintite mai sus! Si care implica in aceasta ancheta si un serviciu secret strain! Desigur, ca si in cazul Vioricai Danicla, nici aici nu este obligatoriu ca ancheta sa fie una ”cu finalizare”! Dar cu siguranta procurorii DIICOT vor cere lamuriri suplimentare si vor face cercetari care, suprapuse cu inevitabila cerere de retragere de la post a lui George Maior il va ”anihila” pur si simplu pe Klaus Iohannis. Seful statului chiar neavand cum sa faca diferente pe fata intre ”penalii mei” si ”penalii vostri”, existand riscul ca unii sa cada tocmai ei in ”gropile” pe care le-au sapat, fie si din umbra, altora! De asemenea, initiatii sistemului stiu foarte bine ca, dupa ce actualul ambasador nu a receptat indemnul ”Go,Maior, Go!”, refuzand sa respecte cutuma diplomatica a schimbarii liniilor intre ambasadorii a doua state partenere, precipitarea alegerii acestei surpinzatoare variante de rezerva este data, mai mult ca sigur, de venirea in luna octombrie a ”Marelui Sef” !
Material preluat de pe național.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here