După consultările de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, George Simion a declarat că parlamentarii AUR nu vor vota guvernul premierului propus de coaliție. De asemenea, copreședintele AUR a acuzat că PSD ”s-a predat” lui Klaus Iohannis.

„A fost o înâlnire protocolară… Nu credem că preşedintele Iohannis şi acest viitor guvern pe care probabil îl va propune preşedintele nu vor prinde anul 2024. PSD pare că s-a predat Palatului Cotroceni. S-a văzut noaptea trecută, când parlamentarii PSD au stat până dimineaţa să îl pună pe Ludovic Orban preşedinte la Cameră. Înţelegerea între partidele sistemului ne scârbeşte, după cum credem că îi scârbeşte şi pe majoritatea românilor. Cei care au pus ştampila pe PSD probabil că se simt trădaţi”, a spus copreşedintele AUR după încheierea consultărilor.

Înainte de a intra la discuţii, Simion a precizat că formaţiunea sa nu votează echipa lui Florin Cîţu şi că AUR insită pentru redeschiderea, de urgenţă, a şcolilor.

„Susţinem categoric redeschiderea şcolilor în sistem faţă. Trebuie să ascultăm profesorii, părinţii, trebuie să ne gândim la viitorul copiilor. Vrem redeschiderea şcolilor pentru că de bâlci politic românii sunt sătui. Klaus Iohnannis şi eventualul nou guvern şi să redeschidă şcolile în sistem faţă în faţă (…) Am constatat o uriaşă risipă a banului public în Parlament, o bătaie de joc din partea coaliţiei de guvernare în concubinaj cu PSD.

George Simion: Coaliţia şi PSD au înfiinţat comisii inutile, pentru funcţii, secretare şi maşini

Au înfiinţat, pentru secretare, birouri, funcţii şi maşini, trei noi comisii. Dacă vor continua bătaia de joc în Parlament, vom refuza toate aşa-zisele comisii pe care le-au înfiinţat. Acelea nu sunt comisii lucrative, e doar o formă de a consuma inutil banul public”, a spus copreşdintele Alianţei pentru Unirea Românilor înainte de a intra la consultări.

El a reconfirmat că parlamentarii AUR nu vor vota noul guvern pentru care coaliţia de guvernare în propune premier pe Florin Cîţu.

„Poziția noastră este aceeași ca și data trecută – categoric nu vom vota Cabinetul Cîțu. Avem propunerea noastră de prim-ministru – Călin Georgescu, avem propunerea noastră de ministru al Educației într-un guvern de eventuală uniune națională și solicitarea pe care o avem este redeschiderea urgentă a școlilor”, a precizat George Simion.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here