Avocatul Gheorghe Piperea susţine că toţi avocaţii din România ar trebui să semneze declaraţii că nu sunt acoperiţi ai serviciilor secrete.

„Avocatii ar trebui sa depuna toti la barou declaratii din care sa rezulte ca nu sunt acoperiti ai serviciilor secrete, nici ei, nici firmele lor. Nu pentru ca o recomanda UNBR, ci pentru ca intre calitatea de avocat si “calitatea” de lucrator acoperit al sistemului de control al cetatenilor este conflict de interese.

Sunt curios, ca tot incepe sezonul luni, cati dintre cei cca 35 de mii de avocati romani vor ignora recomandarea UNBR.

Pentru cei care considera ca astfel de declaratii sunt niste naivitati:

– minciunile din declaratiile facute publice si depuse la autoritati sunt fapte penale;

– a spune ca nu esti acoperit cand, de fapt, esti, poate determina retragerea sprijinului celor pentru care lucrezi acoperit, cu consecinte economice negative;

– a pastra tacerea asupra acestei chestiuni devenite publice poate determina pierderea clientilor;

– de asemenea, tacerea ar pastra ambiguitatea asupra suspiciunii de extindere a “campului tactic” si in profesia noastra, de unde au venit, de altfel, cele mai multe “argumente” tehnice pentru justitia facuta pe interceptari, monitorizari si delatiuni.

Aceeasi obligatie o au si practicienii in insolventa. In cazul acestora, motivatia este una speciala: conducerea profesiei este doldora de acoperiti si de filosecuristi”, scrie Piperea pe Facebook.

Citeștr și: Avocatul Liviu Popescu cere excluderea acoperiților din breaslă

Afirmaţiile lui Piperea vin în contextul în care Comisia permanentă a Uniunii Naţionale a Barourilor din Romania (UNBR) a recomandat avocaţilor să depună asemenea declaraţii, însă a refuzat să facă demersul unul obligatoriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here