Municipalitatea clujeană a decis desfiinţarea gheretelor nefuncţionale. Astfel, articolele de mobilier stradal, gherete, tonete, panouri publicitare mobile, amplasate pe domeniul public sau privat al municipiului Cluj-Napoca fără autorizaţie de construire şi fără achitarea taxelor aferente ocupării terenului vor fi ridicate de către proprietari în urma unei somaţii în maxim 24 de ore de la înştiinţarea proprietarului. În cazul gheretelor şi al tonetelor acest lucru se va face imediat.
 
Astfel pentru amplasamentele care nu desfăşoară activitate comercială o perioadă de timp mai mare de 30 de zile consecutive, acestea vor fi ridicate de pe domeniul public de către proprietari, indiferent dacă taxele aferente ocupării terenului au fost achitate sau nu. Totodată, vor fi sancţionaţi şi cei care desfăşoară activităţi, dar nu menţin mobilierul stradal curat, fără îndoituri sau modificări, sau cei care depozitează ambalaje în imediata vecinătate a mobilierului.
 
Pentru nerespectarea prevederilor municipalitatea în va sancţiona pe contravenienţi cu sume cuprinse între o mie şi două mii de lei. (S.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here