Sergiu Vincze e un tânăr robust, cu o privire de om onest, în vârstă de 21 de ani, şofer de TIR pe rute internaţionale. Acesta povesteşte, pe coridoarele I.M.L. Cluj, că în noaptea de vineri spre sâmbătă, a săptămânii trecute, a poposit la un suc în barul “Chill Zone” din centrul municipiului Gherla. Acolo, s-a trezit în mijlocul unui scandal în care un ins de circa 40 de ani o agresa verbal şi fizic pe barmaniţa, însărcinată. A intervenit, aşa cum se cuvenea într-o asemenea situaţie, însă gestul l-a costat scump: la ieşire scandalagiul îl aştepta şi i-a administrat, pe neaşteptate, o lovitură cu o sticlă în cap, trimiţându-l direct la spital….

 

În dimineaţa zilei de luni, 17 septembrie tânărul gherlean se foieşte, neliniştit, pe bancheta sălii de aşteptare a I.M.L.Cluj, înainte de a intra în cabinetul de consultaţii a instituţiei. Mărturiseşte că munceşte ca şofer de TIR şi în seara zilei respective trebuie să plece în cursă, în Italia, însă un eveniment petrecut la sfârşitul săptămânii trecute i-a încurcat serios planurile. “Beam liniştit un suc, vineri seara, pe la ora unsprezece şi douăzeci,  în barul acela de centru, singur cu gândurile mele şi am văzut cum un ins băut, unu` Vasile, din satul Orman o tot agresa pe barmaniţă. Era ora închiderii şi el nu accepta în ruptul capului să plece, iar barmaniţa, femeie însărcinată, tot insita zicându-i că poate lua şi sticla cu el, doar că nu-i mai poate da de băut şi-l tot ruga să părăsească localul… La împotrivirea lui, violentă, am intervenit împreună cu alţi doi clienţi şi l-am scos afară din bar, după care mi-am băut şi eu, rapid, consumaţia şi am ieşit. Imediat după ce am ieşit din local, m-am trezit cu acest Vasile în faţă şi, fără să am timp să reacţionez cumva, acesta mi-a ars cu o sticlă în cap şi apoi m-a pocnit şi cu pumnul în gură, rupându-mi trei dinţi. Loviturile sale au fost foarte puternice, date cu sete, aşa că aproape am leşinat. M-am chircit, cu sângele şiroind din rana de la cap, apoi, după ce mi-am mai revenit m-am deplasat la Spitalul Municipal. Acolo medicii mi-au acordat primul ajutor şi, curând, la mine s-a prezentat şi un poliţist care m-a invitat să merg la secţie după ce ies de la Urgenţă, ca să depun plângere. Ceea ce am şi făcut”. Nu-şi termină bine vorbele şi omul este invitat în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce în scurt timp cu un certificat în care legiştii i-au recomandat două săptămâni de îngrijiri medicale. Explică tânărul de 21 de ani, înainte de a părăsi incinta instituţiei: “Am înţeles că acest individ e extrem de agresiv la băutură, aşa că am de gând să merg până la capăt împotriva lui – ca să-l mai înfrânez puţin din pornirile lui – şi, de asemenea, să fac în aşa fel încât pe viitor să nu păţească şi alţii ce-am păţit eu”!


“Pe numele agresorului avem, în lucru, un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtătorul de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here