SINGAPORE-JUNE 17, 2018: Marks and Spencer store in Singapore. Marks and Spencer plc is a major British multinational retailer

Cu un număr de 1.500 de magazine și încasări de 9 miliarde de lire sterline, Marks and Spencer renunță la colaborările cu toate fabricile de textile și încălțăminte românești. Retailer-ul britanic deține divizii atât de îmbrăcăminte cât și alimentație și colabora cu 4 furnizori români, parte din care doar unul furnizează hrană.

Este vorba de Alka, producătorul napolitanelor Alfers, al covrigeilor Toortitzi şi al brandului de cafea Stretto. Grupul Alka, ce deţine în România două fabrici, este prezent, atât pe plan local, cât şi la export pe mai mult de 40 de pieţe de pe cinci continente.

Mai exact, produsele made in Bucureşti şi Ploieşti fac înconjurul lumii. Pe site-ul Marks & Spencer apare ca adresă a Alka cea din Bucureşti. Din datele ZF, colaborarea cu producătorul de dulciuri, snacksuri şi cafea este mai recentă decât cea cu fabricile de textile, aceasta din urmă fiind istorică.

sursa: zf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here