Batalia e strânsa.

Filialele clujene a PD-L, PSD si PNL îl vor pe deputatul independent Mircia Giurgiu sa candideze din partea partidului pe care îl reprezinta la alegerile parlamentare.

Utilizarea votului uninominal ca sistem de vot pentru alegerile parlamentare din toamna a determinat partidele politice clujene sa caute în stânga si în dreapta candidati ,,perfecti”, care sa fie în stare sa câstige un mandat de parlamentar. O noua batalie a început între liberalii, democrat-liberalii si social-democratii clujeni. Cele trei formatiuni se ,,bat” pentru deputatul independent, Mircia Giurgiu, fiecare încercând sa îl coopteze în echipa sa pentru alegerile generale. Giurgiu a fost ,,licitat” intens de catre filialele clujene ale PD-L, PSD si PNL pentru a-si depune candidatura de deputat în numele acestora.

O noua batalie

Presedintele PNL Cluj-Napoca, Horea Uioreanu a declarat saptamâna trecuta ca, la nivel central, PNL si partidul sindicalistilor de la Biroul National Sindical, partidul care îl sustine pe Mircia Giurgiu, ar fi cazut la o întelegere. ,,Astept ca protocolul sa fie semnat la nivel central. În proportie de 90% este sigur ca Mircia Giurgiu va reprezenta Clujul din partea PNL. Noi i-am rezervat colegiul uninominal Manastur-Zorilor, dupa cum si-a exprimat dorinta. Giurgiu este un om activ si cu notorietate în municipiu si sunt convins ca va câstiga un nou mandat de deputat. Eu am o relatie foarte buna cu Giurgiu deoarece ne-a sustinut candidatii în campania electorala pentru alegerile locale. Si sunt sigur ca daca protocolul se va semna el va veni la PNL cu draga inima”, a explicat Uioreanu. Însa PNL Cluj nu este singurul partid care îi face ,,curte” lui Giurgiu. Si PSD Cluj s-a aratat interesat de Giurgiu. Liderul formatiunii, Vasile Soporan a recunoscut ca se afla în negocieri cu Giurgiu si ca ar dori ca acesta sa candideze la parlamentare din partea PSD. ,,De mai mult timp discut cu Mircia Giurgiu. Am apreciat performanta pe care a avut-o si o are în Parlament si mi-am exprimat acordul privind participarea lui la alegeri din partea social-democratilor clujeni”, a precizat Soporan.

Varianta democrat-liberala

Un alt partid care l-ar dori pe Giurgiu de partea sa este PD-L. Daniel Buda, presedintele organizatiei judetene a PD-L a declarat ca daca, la nivel central, se va decide colaborarea cu Blocul National Sindical, cooptarea acestuia în familia PD-L se va discuta în Biroul Permanent Judetean. ,, „Daca la nivel central se va lua hotarârea de a colabora cu BNS, vom discuta în BPJ cooptarea lui Mircia Giurgiu pe listele noastre. Însa trebuie sa recunoastem ca domnul Mircia Giurgiu este unul dintre parlamentarii cei mai activi din Parlamentul României si este un parlamentar, care întotdeauna si în toate demersurile sale s-a preocupat, îndeaproape, de ceea ce înseamna nevoile cetateanului”, a explicat presedintele PD-L Cluj.

Desi presedintele PNL Cluj-Napoca, Horea Uioreanu e aproape sigur ca deputatul independent Mircia Giurgiu va candida pentru Parlament din partea liberalilor, Giurgiu nu a confirmat acest lucru. Acesta ne-a declarat ca nu a luat nici o decizie finala si ca asteapta finalizarea negocierilor pe care conducerea BNS le poarta, la Bucuresti, cu cele trei partide, pentru a afla sub a carui umbrela va candida. ,,Eu voi candida tot din partea sindicalistilor, însa nu stiu înca din partea carui partid. Astept un raspuns de la Biroul National Sindical care poarta negocieri cu PSD, PNL si PD-L”, a explicat Giurgiu.

Timea Moldovan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here