La Atena, o sursă din Ministerul de Finanţe elen a declarat pentru Reuters că un nou sprijin financiar ar viza acoperirea unui deficit de finanţare estimat pentru perioada 2014-2016.

„Grecia şi creditorii internaţionali analizează mai multe modalităţi pentru acoperirea oricărui deficit de finanţare al Greciei în următorii ani”, a spus oficialul elen.

Ministrul de Finanţe al Germaniei, Wolfgang Schaeuble, a recunoscut marţi, pentru prima dată, că Grecia va necesita de un al treilea pachet de ajutor financiar extern.

„Va trebui adoptat un nou program pentru Grecia”, a declarat Schaeuble în timpul unui miting electoral în nordul Germaniei. Perspectiva unui nou sprijin pentru Grecia s-ar putea dovedi nepopulară în rândul electoratului german, cu numai cinci săptămâni înaintea alegerilor parlamentare, potrivit agenţiei de presă Reuters, preluată de cotidianul elen Kathimerini.

Afirmaţia lui Schaeuble depăşeşte orice posibilă aluzie făcută de cancelarul Angela Merkel, care a recurs la o abordare mai precaută în contextul alegerilor, pentru a nu îndepărta votanţii care se tem că vor fi nevoiţi să suporte costurile sprijinirii Atenei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here