Compania grecească Aktor, care trebuie să construiască Lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda, a anunțat că termenul de finalizare va fi în 2020. 

„Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, care are 24 de kilometri și se întinde de la Sântimbru la Aiud, va fi finalizat și vom putea circula pe el în cel mai bun caz în anul 2020, dacă grecii de la Aktor se vor mobiliza mai bine de la începutul anului viitor, așa cum au promis”, a spus, pentru Ziarul Unirea, inginer FIDIC Athanasios Dimitrakopoulos, coordonatorul contractului de pe acest tronson.

În acest an s-au făcut puține lucrări pe lotul 2 având în vedere că a existat o schimbare de asociați la nivelul companiei de construcții Aktor, ceea ce a determinat și o modificare a strategiei și schimbări în ceea ce privește angajații din punctele cheie. O altă problemă a fost intrarea în insolvență la începutul anului a foștilor lor asociați pe acest tronson, Euro Construct Trading `98.

Lipsa finanțării acestui proiect a atras și o mobilizare slabă în ceea ce privește forța de muncă. În luna noiembrie, pe șantier erau în medie doar 40 de muncitori. Până în prezent, s-a turnat balast stabilizat pe circa 6 kilometri, iar asfalt pe circa 1,5 kilometri, pe ambele sensuri de mers. De menționat este că, pe lângă balast, constructorul mai trebuie să aștearnă trei straturi de asfalt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here