Vremea a devenit tot mai capricioasă în ultimii ani, așa că nu de puține ori fenomene meteo severe precum grindina sau vântul ce atinge viteze foarte mari reușesc să distrugă culturi întregi. În plus, poluarea tot mai ridicată din ultimii ani dar și încălzirea globală au dus la apariția unui număr foarte mare de dăunători dar și de boli în rândul plantelor din grădină.

Date fiind aceste condiții, este tot mai greu să poți planta legume în grădină și să le crești cu bine până la recoltă fără a interveni cu anumite tratamente chimice. Singurul mod prin care poți obține legume 100% naturale este plantarea lor în solar.

De aceea, tot mai multe persoane aleg să nu mai planteze legumele în exterior, așa că investesc în construirea unei sere pentru grădină. În acest mod, plantele sunt protejate și au parte de cele mai bune condiții pentru a crește în mod natural, oferindu-ți astfel legume sănătoase și mai ales gustoase, cum sigur îți dorești să obții.

Ei bine, dacă și tu îți propui ca în viitorul imediat apropiat să îți construiești un solar pentru legume, atunci ar trebui să ai în vedere evitarea următoarelor greșeli:

Construiești solarul cu materialele pe care le ai la indemana

Multe dintre persoanele care își construiesc pentru prima oară un solar, aleg să folosească materialele pe care le au la îndemână prin curte. Ei bine, poate că e un mod economic de a-ți construi solarul pentru legume, însă din punct de vedere al rezistenței cu siguranță nu te va încânta prea mult solarul obținut. Iar la primul vânt mai puternic, pagubele nu vor întârzia să apară.

Astfel, de-a lungul timpului va trebui să intervii deseori cu reparații care nu numai că se vor dovedi a fi foarte obositoare și supărătoare, ci totodată vor fi și suficient de costisitoare încât să te convingi că era mai bine dacă ai fi ales să folosești de la bun început kituri sera pentru gradina.

Nu e târziu să faci asta nici acum. Pur și simplu intră pe solarii-izosun.ro și alege kitul dorit. În acest mod vei obține un solar durabil, de care te vei folosi ani buni fără a mai fi nevoie să intervii cu reparații.

Lași doar o singură aerisire

Deși sunt multe voci care spun despre solariile mici că pot fi aerisite doar deschizând ușile complet, nu este nimic mai greșit. Un solar construit ca la carte va avea nevoie de aerisiri laterale pe întreaga lungime a solarului, astfel încât absolut toate plantele să beneficieze de oxigenul necesar pentru o bună dezvoltare.

În cazul în care te vei încăpățâna să te folosești doar de ușile solarului pentru aerisire, cel mai probabil vei observa cum plantele de la mijlocul solarului au o slabă dezvoltare, spre propria-ți dezamăgire.

Nu folosești folie profesională

Multe persoane consideră că pot folosi absolut orice folie pentru a acoperi solarul, ceea ce este desigur foarte greșit.

Sfatul nostru este să cumperi o folie profesională, special concepută pentru solarii. Chiar dacă vei găsi alternative mult mai accesibile din punct de vedere al costurilor, folia ieftină nu va oferi suficient de multă protecție împotriva razelor ultravioletelor. Astfel, plantele și legumele nu vor fi protejate, iar efectele vor fi imediat resimțite.

În plus, o folie de proastă calitate nu va rezista prea bine în timp iar un vânt puțin mai puternic o poate distruge. Asta înseamnă că va trebui să o schimbi mai des, iar în acest ritm cu timpul vei ajunge să plătești mai mult decât în cazul în care ai fi ales încă din start o folie profesională.

Atunci când cumperi folia profesională pentru solar, ține cont de aspecte precum gradul de tartare UV, dacă conține IR (Infrared Reflection), precum și de gradul de transparență și cel de difuzie.

Evită aceste greșeli, pune în practică sfaturile noastre iar astfel cu siguranță vei reuși să obții un solar de cea mai bună calitate ce te va răsplăti anual cu roade bogate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.