Într-un material din ediţia trecută am prezentat că partidul Pro România înseamnă şi o reînviere a Grupului de Cluj, că Ponta este manevrat de către aceştia, în special de către naşul George Maior. Partidul politic înfiinţat de fostul premier este de fapt o suită de securişti care, din umbră sau nu, vor să conducă România. Care România? România benefică a securiştilor care au putere politică şi economică în ţara noastră? Ponta şi toată adunătura e ”Pro” ce? Că interesele poporului mai au de aşteptat…

Securiști din toate părțile

Indiferent ce partid politic a fost, este și va fi la guvernare, stați liniștiți, nu trebuie să aveți nicio emoție, securiștii afiliați partidelor politice sunt în toate părțile. Nu că apartenența cuiva la servicii este blamabilă, însă problema este alta: nu persoana este subiectul, ci serviciile. O țară aflată sub conducerea serviciilor secrete ar fi o mișcare regretabilă și rușinoasă, o lovitură de stat. Nu interesul național împing ofițerii acoperiți în zona politică, ci corupția instituționalizată. Serviciile secrete implicate în politică își pierd statul, dar cum nici serviciile nu mai sunt ce ar trebui să fie, la fel și oamenii politici. Nu avem nevoie de servicii secrete în politică, avem nevoie de servicii secrete performante dacă vrem o Românie liberă cu un viitor acceptabil.

Prezența unor personaje în structuri politice, a unor personaje cu dublă apartenență ca sarcină de serviciu o putem numi oricum, dar numai patriotic nu. Această colaborare este vrednică de dispreț, atât în viața publică, cât și în cea privată. Sintagma de ”stat paralel” nu este greșit folosită atunci când serviciile secrete au ajuns să acapareze justiția, politica și majoritatea mediilor aducând uriașe deservicii cetățenilor. Patria nu are un viitor strălucit și prosper sub conducerea serviciilor secrete care vor să dețină controlul absolut, inclusiv politic, așa cum se întâmplă și acum, iar Pro România este partidul Pro SRI.

 

George Maior, pregătit în ascuns

Dincolo de planul lui Ponta și prietenii de a destrăma PSD prin condamnarea lui Liviu Dragnea, tot mai multe voci spun că George Maior este pregătit în ascuns să devină președintele PSD și apoi, candidatul stângii la Președinția României.

”Acesta este planul secret la care lucrează finul Victor Ponta, cel care, cu sprijinul ultimelor “rămășițe” ale statului paralel încearcă în disperare de cauză să ducă la bun sfârșit misiunea primită de la nașul George Maior încă de anul trecut, la întâlnirea de taină dintr-un club din Miami, unde cei doi stabiliseră deja până și numele viitorului premier al guvernului din umbră: executantul Nicolae Banicioiu.

Strategia a fost construită încă din momentul câștigării alegerilor parlamentare de către PSD, în anul 2016, iar primul pas a fost făcut chiar de către “beneficiarul” final George Maior, prin sabotarea totală a lui Liviu Dragnea în Statele Unite ale Americii. Cu un asemenea exces de zel încât demonizarea acestuia în rândul decidenților politici americani și chiar în mass media americană a avut drept scop determinarea unei complete negări a abuzurilor statului pe care sistemul le-a generat exact în perioada în care nimeni altul decât George Maior era la cârma SRI”, notează jurnalistul Cătălin Tache, în national.ro.

 

Orice pădure are uscăturile ei

Mare vâlvă în țară că PSD și-a dat jos doi premieri într-un singur an, iar Grindeanu a fost înlocuit cu Tudose. Adică mai pe românește, PSD (a se citi Dragnea) a căzut din lac în puț. Mai pe românește, din servicii în servicii. Despre Sorin Grindeanu, o persoană apropiată de interesul serviciilor de informații, se spune că a fost parte a planului mai sus descris, fostul premier desemnându-l pe Victor Ponta ca secretar general al Guvernului în speranța că astfel ar putea obține documente compromițătoare despre Liviu Dragnea. Planul a eșuat, pentru că acțiunile lui Grindeanu și Ponta venite din partea obscurității nu au mers cum plănuiau, așa că a venit rândul lui Tudose să-și demonstreze calitățile. Și despre acesta se spune că și el este omul serviciilor secrete, Tudose fiind extrem de apropiat de foștii conducători ai Serviciului Român de Informații, George Maior și Florian Coldea. Pe baza relațiilor cu cei doi a devenit ministrul Economiei în guvernul Victor Ponta.

Unul dintre reproşurile pe care cei din tabăra lui Dragnea i le-au făcut lui Tudose, după ce acesta din urmă a declanşat războiul cu liderul PSD este că l-a promovat pe jurnalistul Felix Rache în structura guvernului.

Mai mult, lui Tudose i s-a strigat că “promovarea lui Rache a devenit de-a dreptul periculoasă, dacă nu chiar explozivă pentru Guvernul României”.

“Doar naivii își pot închipui că promovarea lui Felix Rache de la nivelul unui crainic tv la demnitatea publică de consilier personal al primului ministru Mihai Tudose ar fi avut de-a face cu talentele sale literare. Mihai Tudose nu l-a uns pe Rache drept consilier personal pentru că era un eminent om de presă, un intelectual fin sau poate un partener bun de șah. Apariția neașteptată și nedorită a acestui personaj în Executiv are de-a face cu faptul că ambii, premier și consilier, se supun cu respect ordinelor.

Ca și în cazul lui Mircea Geoană, care l-a promovat pe Rache în funcția de consilier personal pe vremea când era șef la PSD, numirea în aparatul de lucru al primului ministru Tudose a venit într-un plic. Ca și Tudose, Mircea Geoană este un alt lider PSD despre care s-a speculat intens că are legături periculoase și care recunoștea public aceasta, declarând că nici noi nu mai știm câți suntem. De aproape 20 de ani, Felix Rache se învârte în aceste cercuri bine organizate, servind cu credință interesul național”, a un lider PSD pentru evz.ro.

 

Omul lui Maior, strateg pe comunicare al Pro România

Felix Rache că ar fi nepotul soacrei lui Mircea Geoană și un personaj apropiat de serviciile secrete, scrie Evenimentul Zilei.

Rache a fost asociat cu Remus Ioan Ștefureac, fostul consilier al ex-șefului SRI, George Maior, în INSCOP, un institut de sondare al opiniei publice devenit celebru pentru faptul că prezenta DNA și SRI în topul încrederii populației.

De altfel, Adrian Năstase scria, în august 2007, sub titlul “Pompe funebre şi sondaje de opinie”, pe blogul său: “Daca aveţi un eveniment important în familie şi vreţi să vă „trageţi” un sondaj de opinie favorabil, apelaţi la Felix Rache”

În prezent, Ștefureac este diplomat la Ambasada României în Washington DC, unde ambasador este George Maior.

În Monitorul Oficial al României, apare informația că Felix-Aurelian Rache ar fi vândut 50% din INSCOP lui Ștefureac pentru imensa sumă de 100 lei. Ștefureac mai este asociat într-o firmă cu șeful agenției naționale de presă Agerpres, Alexandru Giboi, numit în această funcție de PSD.

Agerpres a sprjinit editarea unui volum cu poze al #Rezistenților. Pe carte scrie ca banii din vânzarea cărții se vor duce la Funky Citizens, un ONG al lui Soros.

Luna trecută, Felix Rache a anunţat luna trecută că s-a înscris în Pro România, unde se va ocupa de strategia de comunicare a partidului.

Acesta a și lansat un prim atac la adresa lui Liviu Dragnea. „Eu sunt specialist în comunicare. În erori de comunicare excelează Liviu Dragnea. Are specialiştii lui“, a declarat Felix Rache pentru Adevărul.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here