Jurnalistul Cătălin Tache afirmă într-un articol publicat în national.ro că municipiul ”Cluj-Napoca a atins maximul potențialului atât din punct de vedere al investițiilor, cât mai ales în ceea ce privește ”combinațiile” politice. Aceasta este concluzia la care ar fi ajuns importanți oameni de afaceri afiliați ”Grupului de la Cluj”, unul cu mult mai larg decât cei câțiva obosiți lideri ținuți în ”vitrina” politică de atâta amar de vreme, mai afirmă jurnalistul”.

Vă prezentăm continuarea articolului din national.ro:

”Până și liderii ”grupului de la Cluj”, dar și alți liberali de frunte știind că dacă Nicușor Dan va ajunge în fruntea PMB, atunci vor face cel mult ”biluțe”, dar în niciun caz și bani în Capitală! Oricum, viitorul nu pare prea roz pentru Emil Boc, cel acuzat de proprii susținători că a ”sufocat” Clujul și trăiește doar din amintiri, fără a mai căuta soluții pentru trecerea la ”next level” al dezvoltării.

Însă încă de pe acum se anunță o ”confruntare a civilizațiilor” mai mult decât interesantă, dacă unitul ”Grup de la Cluj” își transferă fie și o parte din afaceri la București, mai ales că miza va fi una de miliarde bune de euro…

Presiune pe Rareș Bogdan

Dincolo de prăfuita sa latură politică, adevăratul ”Grup de la Cluj” este unul de luat în seamă de oricine, mai ales la nivelul posibilităților financiare. Astfel că deși până acum nu au ”trecut Carpații”, decizia liderilor grupului de a intra în forță în Capitală poate provoca un adevărat seism, mai ales pe piața imobiliară.

Ce-i drept, pragmaticii oameni de afaceri din spatele ”Grupului de la Cluj” știu foarte bine că nu pot să riște nimic în a face acest pas, astfel că au nevoie ca de aer de o candidatură, fie ea și de ultimă oră, a lui Rareș Bogdan la Primăria Capitalei. Cu toate că europarlamentarul are propriile planuri, acesta intenționând să joace direct la Președinția României, mai ales că are și sprijinul necesar din partea unei bune părți a sistemului. Și nu ar mai dori să se lege la cap cu ”etape” intermediare cum ar fi Primăria Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here