Compania Tenaris Silcotub din Zalău, producătorul de țevi fără sudură, va disponibiliza, pe fondul crizei, 10% dintre angajați.

„Din cauza reducerii semnificative a cererii de produse tubulare din industria de petrol și gaze și sectoarele industriale, ca efect al scăderii dramatice a consumului la nivel global, TenarisSilcotub implementează un program de restructurare care va duce la reducerea numărului de angajați cu 190 de persoane. Combinația neașteptată dintre pandemia COVID-19 și criza economică globală au dus la un scenariu extraordinar în care companiile industriale operează acum”, au precizat  reprezentanți ai companiei. Potrivit sursei citate, compania va aplica un program de restructurare care va include un proces de concediere colectivă ce va afecta 190 locuri de muncă din toate unitățile sale de producție din România, respectiv unitățile de producție din Zalău, Călărași și Câmpina

Pe de altă parte, potrivit unui anunț făcut anul trecut de compania Tenaris, în 2018 compania a realizat afaceri de 555 mil. dolari, în creştere cu 18% faţă de anul 2017, când compania a realizat venituri de 470 mil. dolari, a spus preşedintele executiv Mihaela Popescu, în cadrul unui eveniment organizat de companie.

„Producţia de oţel a Silcotub a crescut foarte mult în ultimii trei ani. Cifra de afaceri a fost pozitivă, am închis anul trecut cu 555 mil. dolari, datele încă nu sunt publice. Nu în ultimul rând, am atins un nivel de investiţii de aproape jumătate de miliard de dolari de când suntem în România“.

Tot anul trecut, Tenaris Silcotub a finalizat o investiţie de 8 milioane dolari la Zalău, pentru retehnologizarea liniei de finisare a ţevilor. Compania este cel mai mare angajator din judeţul Sălaj, cu circa 1.400 de angajaţi la fabrica din Zalău. Filiala Silcotub face parte din grupul internaţional Tenaris, lider de piaţă la nivel mondial, controlat de familia italiană Rocca.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here