Un spectacol urban plin de gust amar

Piața Mărăști devine tot mai mult scena unui spectacol urban greu de digerat: afaceri care răsar peste noapte, gherete care se transformă în restaurante, și shaorme care, în mod misterios, par să aibă puterea de a „închide” concurența

În centrul acestei povești picante îl găsim pe Bashar Molhem, fost consilier local, actual consilier județean PNL și proaspăt Președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Cluj. Fost administrator al Rosa Food, firma de familie care hrănea electoratele flămânde cu shaorme de campanie.

Oficial, consilierul nu mai are legătură cu afacerea Rosa. Ghereta Rosa din Piața Mărăști, ridicată zdravăn pe domeniul public, e administrată de o firmă conectată direct la grupul Molhem. Într-un Cluj unde pentru o firmă mică se cer avize peste avize, Rosa pare să prospere fără emoții.

De partea cealaltă, rivala Mama Manu, cunoscut brand local, a fost închisă subit. Deși a funcționat ani de zile fără incidente majore, în același spațiu o altă shaormerie, autoritățile au decis, brusc, că spațiul nu mai respectă normele. DSV Cluj a intervenit, contractele de concesiune erau expirate, iar sentința judecătorească spunea stop.

Toate motivele par valide. Totuși, oamenii din zonă se întreabă: dacă legea e aceeași pentru toți, cum de în același loc alte afaceri se extind discret sub o „plasă de castraveți”?

Shaorma de Black Friday și campaniile cu iz de PR electoral

Nu putem vorbi despre Rosa fără să menționăm veritabilele spectacole de marketing care o înconjoară. Sub coordonarea discretă, dar eficientă, a consilierului Bashar Molhem, shaormeria Rosa nu doar că hrănește stomacuri, ci și construiește imagine. Cu acțiuni de promovare întinse la nivel național, Rosa ne-a obișnuit cu „tradiții” urbane precum shaorma de Black Friday – eveniment în care cozile șerpuiesc de la trotuar până în buletinele de știri locale

CF-uri flexibile și acoperișuri cu improvizații

În timp ce unele restaurante așteaptă luni întregi un certificat de urbanism, altele construiesc noaptea. La Toskana, construcția s-a extins pe un acoperiș de sticlă – fapt imposibil, legal vorbind. Și totuși, terasa funcționează, CF-ul apare, iar clienții mănâncă în voie.

Relații, fotbal și imobiliare

Nu oricine gestionează juniorii de la FC “U” Cluj sau ridică blocuri în parc. Dar Bashar Molhem a făcut-o. Iar când vecinul tău de piață construiește blocuri în Iuliu Hațieganu, e greu să nu te întrebi dacă shaorma chiar nu are gust de influență.

De altfel, nici Mama Manu nu se lasă. Patronii ei s-au apucat de un proiect imobiliar controversat pe strada București. Presa scrie că terenul e prea mic, clădirea prea mare, iar parcările, inexistente. Dar, hei, cine mai are nevoie de locuri de parcare în Cluj?

Zvonuri condimentate și cortine trase „voalat”

Surse locale susțin că închiderea Mama Manu nu ar fi fost doar o coincidență. Zvonurile vorbesc despre o cortină trasă strategic – nu peste un spectacol de teatru, ci peste o afacere rivală. Căci, într-un oraș în care unii construiesc fără CF, iar alții sunt închiși pentru lipsa lui, întrebările rămân: Shaorma sau legea? Cine câștigă în Cluj?

DREPT LA REPLICĂ a Consilierului Bashar Molhem

Mă delimitez categoric de orice acuzație nefondată adusă la adresa mea în acest articol. Nu am, din punct de vedere legal sau faptic, nicio implicare în activitatea, funcționarea sau încetarea activității societății comerciale menționate în articol.

Orice asociere a numelui meu cu situația societății comerciale menționată în articol este pură speculație, fără temei legal și fără legătură cu realitatea.

Reiterez încă o dată faptul că mă delimitez ferm de toate insinuările și acuzatiile tendențioase care îmi sunt aduse și care nu pot fi probate în niciun fel, cu atât mai mult cu cât nici măcar nu mi s-a solicitat un punct de vedere, fiind total incorect să asociați numelui meu eventuale nereguli constatate de instituții ale statului.

Bashar Molhem

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.