Deputatul PDL Adrian Gurzău critică din nou guvernarea şi pe Victor Ponta. Nici de această dată el nu oferă soluţii mai bune pentru speţele pe care le nominalizează, ci doar face o revistă a presei.
„Guvernul a aprobat, prin proiect de lege, Memorandumul de Înțelegere încheiat între statul român și The Rompetrol Group pe 15 februarie 2013. Prin  aceasta decizie, Guvernul este de acord ca Rompetrol să scape de datoria de circa 660 de milioane de dolari către statul român prin răscumpărarea a 26,7% din  acțiuni la prețul de 200 de milioane de dolari. Înțelegerea mai prevede obligația ca Rompetrol să finanțeze cu 150 milioane dolari un fond de investiții în care statul român va avea o participație de 20%.  Orice distribuire de profit se va efectua doar în favoarea Rompetrol Group  până la momentul în care acesta va recupera 100% din investiția sa. Premierul Victor Ponta a afirmat că obiectivul principal al negocierilor cu Rompetrol nu a fost cel al obținerii unei sume cât mai mari de bani, ci deblocarea unui litigiu care există din 2003.
Guvernăm, sau mințim poporul, aceasta-i întrebarea? Cu o zi înainte de declarația primului ministru care se joacă de un an de-a guvernarea, Curtea de Arbitraj Internațional a respins cererea Rompetrol Group ca România să-i plătească daune de 185 mil dolari (Dovada: http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-14759411-curtea-arbitraj-international-respins-cererea-rompetrol-group-romania-plateasca-daune-185-mil-dolari.htm). Probabil acesta a fost un motiv foarte bun pentru domnul Victor Viorel Ponta de a ceda tot ce a câștigat România. Cu adevărat domnia sa calcă pe urmele mentorului său, condamnatul eliberat condiționat Adrian Năstase. Practic, domnul Victor Viorel Ponta face un copy-paste (de, obișnuința!) după privatizarea Petrom și aruncă decizia în cârca Parlamentului pentru a nu putea fi acuzat ulterior de subminarea intereselor României.
Acum, statul român deține 44.69% din acțiuni, iar Rompetrol Grup 43.74%. Acestea sunt cifrele de dinainte ca Rompetrol să fi pierdut procesul la Curtea de Arbitraj Internațional – moment din care statul român devine majoritar absolut cu peste 80% din acțiuni. Și-atunci care este afacerea făcută de domnul Victor Viorel Ponta prin vânzarea a 26.69% acțiuni din partea României, faptul că mai rămânem cu 18% din acțiuni? Pentru asta primim ca țară 200 de milioane de dolari si niște promisiuni de investiții undeva-cândva.
Domnul Victor Viorel Ponta a afirmat că s-a dorit deblocarea unui litigiu – dar nu tocmai ce acest litigiu a fost deblocat de către Curtea de Arbitraj Internațional?
Deocamdată, domnul Victor Viorel Ponta renunță în numele statului român la o acțiune în justiție soluționată favorabil României de către un for internațional, pentru a vinde 27% din acțiunile deținute pentru 200 milioane dolari. Strigător la cer! Cazahii au plătit 1,6 miliarde de dolari pentru 75% din 50% cât deținea din Rompetrol Dinu Patriciu n 2007 – adică 1,6 miliarde de dolari pentru 37% dintr-un Rompetrol cu datorii de 0,5 miliarde de dolari către Dinu Patriciu în 2007.
“Succesul” domnului Victor Viorel Ponta este de 200 de milioane de dolari pentru 27% din Rompetrol plus ștergerea acelei datorii de 0,5 miliarde de dolari.
De aceea Memorandumul de înțelegere a fost semnat din partea statului român de către șeful OPSPI, Gabriel Dumitrascu. Domnul Victor Viorel Ponta nu are curajul să semneze personal așa ceva. (Dovada: http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-14766540-decizia-guvernului-ponta-cum-scapa-rompetrol-datoria-660-milioane-dolari-catre-statul-roman-cumpara-26-7-din-actiuni-200-milioane-dolari-face-fond-investitii-impreuna-statul.htm)”, arată deputatul PDL Cluj, Adrian Gurzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.