Măsura privind ajutorul de 50 de bani pe litru de carburant, ce este aplicată între 1 iulie și 30 septembrie, ar putea deveni o amintire, purtătorul de cuvânt al Executivului prezicând că urmează o discuție între partidele aflate la guvernare cu privire la renunțarea acestui ajutor sau la o continuare până la sfârșitul anului.

„Vom vedea ce se va întâmpla. Suntem abia la începutul lunii august, vom vedea cum evoluează piața. Am văzut că sunt perioade în care prețul carburantului scade. Există și un apel pe care premierul l-a făcut către instituțiile statului să verifice elementele de cost și ce se întâmplă într-adevăr la benzinării. Și este o preocupare, am văzut, la nivel global. Și secretarul general ONU, zilele trecute, a făcut un apel în acest sens către cei care comercializează carburant. Deci, trebuie să înțelegem că e o perioadă extrem de delicată”, a precizat Cărbunaru.

Pe 1iulie, premierul Ciucă declara că prin măsura adoptată de Guvern, prețurile la carburanți „au scăzut”. Și președintele Iohannis a precizat că până la urmă „50 de bani 50 de bani pe care nu îi dai când alimentezi la pompă.”

Sursa: stiridecluj.ro.

Citește și: Un clujean judecat în mai multe dosare penale și-a investit banii în imobiliarele din Dubai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here