Ministrul Sănătății Nelu Tataru și secretarul de stat Raed Arafat

Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului-ministru, a anunțat, joi seară, împreună cu secretarul de stat al MAI, Raed Arafat, că a fost adoptată hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile.

Una dintre cele mai importante prevederi adoptate joi face referire la recrutarea a 3000 de voluntari din rândul celor 20.000 de absolvenți de Medicină sau rezidenți.

În fiecare lună, autoritățile se așteaptă la o activitate de 120 de ore pentru fiecare voluntar care va primi:

  • suma de 2500 lei;
  • voluntarii care vor fi repartizați în spitale din alte județe decât cele unde studiază sau au domiciliul vor primi în plus cazare și mese gratuite;

Comunicatul oficial

În colaborare cu Consiliul Rectorilor și cu rectorii universităților care pregătesc studenți în Medicină și asistență medicală generală și asistenți cu studii superioare, astfel încât să se organizeze un program de voluntariat unde studenții pot participa la procesul de îngrijire al bolnavilor pe bază de recrutare ca voluntar unde vor fi repartizați și vor semna contracte de voluntariat cu ISU din județele unde vor fi repartizați și vor lucra sub coordonarea persoanei desemnate de unitatea sanitară. La fiecare lună se așteaptă o activitate de 120 de ore, iar la finalul fiecărei luni voluntarul va primi un premiu în valoare de 2500 lei, iar cei care vor fi în alte localități ale centrelor universitare unde studiază sau localitățile de domiciliu vor primi o diurnă plus cazarea și masa gratuite din partea autorităților sau a unităților sanitare unde vor activa. Sunt măsuri extrem de importante astfel încât să creștem capacitatea sistemului sanitar. Studenții vor ajuta ca personal mediu, vor lucra alături de asistenți și medici și țintim în prima fază din 20.000 posibili voluntari țintim recrutarea a 3000 de voluntari în primă fază.

Sursa: G4Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here