Statul maghiar sfidează în continuare politica Uniunii Europene, din care face parte, și nu dorește să adopte sancțiunile declarate împotriva Rusiei de celelalte țări membre UE.

În urma discuțiilor avute cu omologul său din Turcia, Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei, transmite, marți, că țara sa nu a întâmpinat întârzieri ale transporturilor de gaze provenite din Rusia.

Ungaria nu susține sancțiunile

Mai mult, oficialul declară că Ungaria „nu susține propunerile de sancțiuni energetice împotriva Rusiei” și că această decizie a statului se aplică și în ceea ce privește energia nucleară, cu accent pus pe furnizarea de către Rusia a combustibilului necesar funcționării centralei nucleare din Paks, Ungaria.

Ministrul ungar spune că țara sa este de acord să facă „totul” pentru ca furnizarea de energie să fie în acord cu politicile de securitate în domeniu.

Ungurii fac jocurile lui Vladimir Putin

Ungaria nu va vota nicio sancțiune împotriva Rusiei care privește livrările de petrol și gaze. Ministrul de Externe de la Budapesta, Péter Szijjártó a subliniat acest lucru la Luxemburg cu prilejul reuninii miniştrilor de Externe ai ţărilor membre UE.

De altfel, Ungaria este văzută drept Calul Troian al Rusiei în Uniunea Europeană, din cauza relațiilor foarte apropiate dintre Viktor Orban și Vladimir Putin.

Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, a făcut o serie de declarații în pauza reuninii miniştrilor ţărilor membre UE. El a subliniat că Ungaria nu va renunța la livrările de gaze și petrol rusesc și a reluat tema potrivit căreia Ungaria nu va permite ca prețul războiului din Ucraina să fie plătit de cetățenii săi.

Declarațiile lui Péter Szijjártó confirmă poziția guvernului de la Budapesta referitoare la războiul ucrainean, mai apropiată de Rusia decât de Uniunea Europeană.

Zelenski, adversarul declarat al lui Viktor Orban

De altfel, Viktor Orban considerat un apropiat al lui Vladimir Putin, l-a declarat pe Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, drept unul dintre adversarii săi, alături de oficialii Uniunii Europene de la Bruxelles.

„Ungaria va continua să îşi asigure aprovizionarea cu energie în viitor, astfel că nu va vota nici o propunere care se referă la sancţionarea furnizării petrolului sau a gazelor naturale”, a declarat, la Luxemburg, Péter Szijjártó.

Oficialul de la Budapesta a precizat că țara sa nu este dispusă la niciun compromis cu privire la aprovizionarea cu energie. Ungaria a fost singurul stat al Uniunii Europene care a acceptat să încheie un contract pe termen lung cu Gazprom, pentru livrarea de gaze. A fost o altă cerere făcută de Moscova, înainte de începerea războiului, care a fost respinsă de celelalte state europene.

2 COMENTARII

  1. SERVITORII LUI PUTIN!!! Astia isi bat joc de toata lumea si NIMENI NIMIC…ALOO UNCHIUL SAM:::????te faci ca NU VEZI….ei in SCHENGHEN NOI NU, EI MERG FARA VIZA IN SUA NOI CU VIZA…..HALAL PARTENERIAT STRATEGIC…..????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here