Ministerul Sănătăţii şi Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) au răspuns oficial că, de la începutul pandemiei şi până în prezent, Direcţiile de Sănătate Publică nu au raportat nici un caz de infecţie asociată asistenţei medicale la pacienți diagnosticați cu Covid-19, scrie publicația Libertatea.

Autoritățile au mai transmis că au fost 0 cazuri de infecție nosocomială (luată din spital), la decesele provocate de coronavirus. Specialiștii consideră că aceste date sunt imposibile, mai ales de când la ATI-COVID sunt ocupate trei sferturi din paturi, potrivit publicației amintite.

Ce a răspuns Iohannis

Redactorul-șef al Libertății, Dan Duca, l-a întrebat la Cotroceni pe președintele Klaus Iohannis, de ce susține un guvern care minte mai rău decât mințea Guvernul Ponta în cazul Colectiv.

Răspunsul șefului de stat – „Voi cere o informare la Minsiterul Sănătății și apoi vedem de ce s-a raportat zero. Mi se pare cel puțin ciudat, în condițiile în care s-au luat măsuri de îmbunătățire a situației. Voi cere o explicație pentru asta”.

Citește știrea integrală AICI.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here