Primarul Capitalei, Gabriela Firea, somează Guvernul să nu mai arunce vina pentru dificultatea gestionării situațiilor provocate de pandemie asupra autorităților locale.

Primarul București e de părere că Guvernul ar trebui să ia decizia introducerii obligativității purtării măștilor în aer liber.

„Mi se pare un fel de ipocrizie. Să nu mai arunce pisica către autoritățile locale”, a spus ea.

„Guvernul încearcă să se debaraseze, să nu ia deciziile care sunt necesare pentru populație și să arunce atât răspunderea, cât și pisica, în termeni populari, către autoritățile locale”, a declarat Gabriela Firea, conform Mediafax.

Ea a reamintit de recomandarea Executivului din perioada stării de urgență ca autoritățile localer să închidă parcurile.

„Noi ne-am conformat, fiind cea mai mare aglomerație urbană din țară, s-au închis parcurile, pentru că erau locuri în care se adunau foarte multe persoane, dar atât premierul, cât și ceilalți miniștri implicați în lupta cu noul coronavirus au ieșit în declarații publice și au spus că nu ei au închis parcurile și locurile de joacă, ci primăria. Practic au dat vina pe mine. Nefiind corectitudine din partea domniilor lor, nefiind o asumare, mi se pare un fel de ipocrizie să arunci responsabilitatea către autoritatea locală”, a mai spus primarul general al Capitalei.

Ea a spus că autoritățile centrale trebuie să decidă dacă trebuie impusă obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiile deschise aglomerate.

”Să nu mai arunce pisica către autoritățile locale”, a conchis primarul general al Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here