Primăria Cluj-Napoca alocă 50.000 de lei pentru sărbătorirea a 100 de ani de prietenie cu Statele Unite ale Americii. Evenimentul are loc vineri, 6 iulie, la Centrul de Cultură Urbană Casino Cluj, iar unul dintre invitații de… onoare este Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România. Domnul președinte Donald Trump ar trebui să știe că are un ambasador în România care s-ar putea să nu fie al Americii.

Democratul ambasador Hans George Klemm, trimis să reprezinte Statele Unite la Bucureşti de fostul preşedinte democrat Barack Obama intervine constant și partizan în viața politică și în justiția din România, chiar dacă Convenția de la Viena le interzice diplomaților să se amestece în treburile interne ale statului unde se află. De atunci, Hans Klemm își desfășoară nociv activitatea de ambasador al Statelor Unite în România. Asta o dovedește ieșirile publice ale domnului Klemm care sunt favorabile lui Klaus Iohannis și Binomului SRI-DNA, instituții care au uitat cu totul de interesul național.

Excelența sa, Hans Klemm este fără îndoială un ”aplaudac” al Laurei Codruța Kovesi. Chiar înainte de a respira aer românesc, în momentul audierii acestuia în calitate de candidat de ambasador al SUA la București, Ron Johnson, președintele comisiei care i-a și dat undă verde, i-a cerut lui Klemm să aibă grijă la București de Laura Codruța Kovesi, pe care o consideră un stâlp al anticorupției.

”Sper că vă veţi asigura că rămâne sprijinită de Guvernul României”, i-a spus Ron Johnson lui Klemm.

Și a avut!

Aplaudă constant și puternic ”recordul de succes” al Laurei Codruța Kovesi ”în a conduce lupta anticorupție a României”. Klemm nu e prost informat, chiar dacă poate așa pare. Din contră, știe exact ce vorbește și mai ales de ce vorbește. Nu e străin de abuzurile pe care DNA, SRI și alte instituții de forță din România le-au comis sistematic. Dar aplaudă! Vă reîmprospătăm memoria cu una dintre declarațiile făcute de Klemm:

”O altă dimensiune în care România a contribuit la parteneriatul nostru puternic este întărirea instituţiilor democratice, inclusiv a celor juridice, şi lupta din ce în ce mai de succes împotriva corupţiei. România a devenit cu adevarat un model regional în termenii luptei anticorupţie. Este rezultatul unor decizii şi investiţii făcute pe parcursul a mai mulţi ani, dar cred că spune multe şi despre conducerea DNA. Procurorul şef Laura Codruţa Kovesi a făcut o treabă admirabilă. Acum cîţiva ani, SUA i-a oferit un premiu, ‘Femei curajoase din România’, pentru puterea convingerilor ei, pentru recordul de succese ca procuror şi pentru eforturile foarte curajoase făcute de a lupta împotriva corupţiei. Ca procuror şef al DNA, a trimis la închisoare nişte oameni destul de puternici. Nu e surprinzător că are duşmani ca urmare a acestui lucru şi cred că vedeţi acest lucru în momentul de faţă. Dacă există vreo pată pe activitatea ei, există autorităţi care vor putea investiga şi evalua, dar eu o aplaud puternic pentru recordul de succes în a conduce lupta anticorupţie a României”, susținea Hans Klemm în octombrie 2016, într-un interviu pentru News.ro.

Amintim că în urma acestor declarații, UNJR și AMR, conduse de judecătoarele Dana Gîrbovan, respectiv de Gabriela Baltag, i-au trimis lui Hans Klemm o scrisoare deschisă, o curajoasă luare de poziție față de atitudinea unui reprezentant al SUA în ceea ce privește încălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor din România, în numele Justiției.

”Aţi afirmat în interviu că „aplaudaţi puternic” ceea ce consideraţi ca fiind un „record de succes” actual al luptei anticorupţie, arătînd însă că vă sunt indiferente mijloacele folosite în această luptă.

Afirmaţiile dumneavoastră, cum a fost cea cu ‘aplauzele’, sunt primejdioase pentru democraţia românescă, deoarece întăresc mentalitatea extrem de periculoasă că scopul scuză mijloacele. În justiţie mijloacele pot perveti scopul.

Dacă dumneavoastră, din poziţia de reprezentant al Statelor Unite în România, doar ‘aplaudaţi’, dar nu scoateţi în evidenţă excesele ori erorile acolo unde acestea exista şi sunt vizibile, nu doar că nu ajutaţi justiţia şi lupta anticorupţie, dar le vulnerabilizaţi atît pe ele, cît şi credibilitatea Statelor Unite în faţa românilor.

Cultul personalităţii şi ‘aplauzele’ însoţite de lipsa criticii şi a unei evaluări profesioniste care să scoată în evidenţă succesele şi să puncteze problemele, pentru a fi corectate la timp, sunt cel mai mare inamic pentru orice stat şi orice instituţie a acestuia. Aceste lucruri pot foarte uşor discredita o acţiune vitală pentru sănătatea societăţii româneşti, cum e lupta împotriva corupţiei, pe palierul purtat de justiţie.

Aţi fost tăcut şi cînd Curtea Constituţională a fost atacată public, cînd avocaţii au cerut respectarea confidenţialităţii client-avocat, cînd judecătorii au solicitat lămurirea interferenţei serviciilor secrete în „cîmpul tactic” al justiţiei, după cum nu aţi arătat nici o preocupare faţă de problemele justiţiei, adunate în documentul intitulat „Memorandum privind justiţia”, document votat de aproape 80% dintre adunările generale ale judecătorilor”, sunt câteva dintre cuvintele judecătoarelor.

 

 

Hans Klemm laudă mișcările din stradă

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a lăudat mişcările de stradă ce au urmat tragediei de la Colectiv şi au dus la căderea Guvernului și le-a vorbit studeților de la Universitatea din București despre implicarea civică a tinerilor și desăre actualitatea politică românească.

”Conducerea politică și, în mod special, președintele Iohannis au avut o sarcină foarte dificilă. Cred că ceea ce a perceput președintele Iohannis a fost că oamenii din România vor o nouă direcție pentru această țară, iar în această circumstanță, având în vedere că vor fi alegeri parlamentare anul viitor, el a decis să creeze un Guvern din care să nu facă parte membri ai partidelor parlamentare, ci un grup de experți democrați, care să încerce să guverneze țara pentru anul care vine. A fost o decizie curajoasă. Dacă va fi de succes (..) cred că ar trebui să aibă susținerea Parlamentului pentru a lua decizii importante care vor îmbunătăți administrația publică în România, pentru a continua lupta împotriva corupției, să mențină alianța României cu NATO, statutul de membru al UE și parteneriatul strategic cu SUA. Dacă va fi de succes, ar putea imprima o nouă direcție acestei țari“.

Cred că modul în care s-au desfășurat demonstrațiile și cererile articulate în timpul acelor demonstrații au fost foarte însuflețitoare. Iar consecința a fost schimbarea de Guvern. Depinde de România să decidă dacă acele obiective vor fi puse în aplicare de către instituțiile democratice. SUA, în calitate de partener, aliat și prieten al României, sunt optimiste în ceea ce privește viitorul acestei țări. Scopul nostru este o Românie puternică, prosperă și democratică, o Românie care să fie un aliat puternic, un partener și un prieten al SUA“, a spus Klemm.

 

 

Rușii, Klemm și Legile justiției

Nu ne-a mirat nici faptul că ambasadorul Hans Klemm s-a declarat îngrijorat de modificare legilor justiției:

„În ceea ce privește pachetul de legi pregătit inițial de ministrul Justiției și prezentat Parlamentului, urmărim îndeaproape evoluția și așteptăm să vedem ce modificări vor apărea în Parlament și care va fi forma finală. Avem îngrijorări foarte serioase cu privire la propunerile inițiale ale ministrului justitiei. Motivul îngrijorării noastre este că în ultimii aproape 15 ani, România a dus o luptă din ce în ce mai credibilă împotriva corupției la nivel înalt și mediu. România a creat independență judiciară, a înființat instituții speciale care se ocupă cu descoperirea infracțiunilor și a corupției – mă refer aici în principal la DNA. Iar când privim în regiune, SUA cred că România este țara cu cea mai credibilă luptă împotriva corupției. Desigur că se mai pot face multe lucruri în ceea ce privește prevenția și educația, însă România are rezultate excepționale în ceea ce privește pedepsirea celor care fură din banii publici”, a declarat ambasadorul în noiembrie 2017.

Au mai trecut câteva luni și în decembrie 2017, Hans Klemm a declarat la Târgu Mureș că modificarea legilor justiţiei slăbeşte independenţa sistemului judiciar şi lupta anticorupţie, chestiuni de care ar putea profita Rusia.

”Noi credem că slăbirea legislaţiei care vă permite să aveţi un sistem judiciar independent şi să lansaţi o luptă puternică împotriva corupţiei subminează şi rezistenţa naţională şi poate expune România la ameninţări venite de peste hotare, inclusiv la cele din partea Rusiei. Corupţia este o scenă pe care actorii ostili o pot folosi pentru a sparge fundaţia unui stat rezistent”, a spus ambasadorul SUA.

 

Klemm, un adept înfocat al #rezist

Imediat după ultima declarație prezentată, deputatul Liviu Pleșoianu i-a cerut lui Donald Trump să îl înlocuiască pe ambasadorul Hans Klemm. Și a făcut-o într-un mod ironic, numindu-l pe Klemm ”Excelența Sa Homer Jay Simpsons”, după personajul principal din cunoscutul serial de desene animate “The Simpsons”. Pleșoianu i-a transmis lui Trump că s-a atins nivelul maxim de rezistență la stresul provocat de discursurile halucinante ale lui Hans Klemm.

„Domnule Președinte Donald Trump, vă rugăm să trimiteți un alt ambasador la București, în locul Excelenței Sale Homer Jay Simpson! Tocmai pentru că dorim să asigurăm soliditatea Parteneriatului Strategic dintre țările noastre, este necesar să manifestăm o grijă deosebită față de capacitatea noastră de a rezista în fața inamicilor propriilor minți. Cu regret, trebuie să vă informăm în acest sens că tocmai am atins nivelul maxim de rezistență la stresul continuu provocat de discursurile halucinante ale ambasadorului dumneavoastră, domnul Homer Jay Simpson. Subrezenia discursivă și precaritatea intelectuală, prezente în absolut toate comunicările distinsului domn Simpson, afectează grav Parteneriatul nostru Strategic pentru simplul motiv că ne afecteaza grav… creierul.

Ne-am straduit cât am putut să suportăm ieșirile publice submediocre ale domnului ambasador Homer Jay Simpson, însă cea mai recentă afirmație a domniei sale pur și simplu ne-a paralizat neuronii și ne-a scurtcircuitat sinapsele. Domnul ambasador Homer Simpson tocmai ne-a spus că dacă modificăm niște legi foarte proaste ale justiției, din cauza cărora au fost săvârșite nenumărate abuzuri, sancționate inclusiv la CEDO, înseamnă că nu mai suntem… #REZISTENȚI și că o să ne pape Rusia. Crestinește, nu mai pot să adaug decât atât: #Doamne_Ferește!

…Așadar, domnule Președinte Donald Trump, vă rugăm să trimiteți un alt ambasador la București, în locul Excelenței Sale Homer Jay Simpson, un adept de altfel înfocat al unei mișcări pe care o cunoasteți și dumneavoastra foarte bine: #REZIST! Ne temem că nu mai… rezistăm prea mult în fața elucubrațiilor transmise în rafală de către domnul Homer Simpson. Pentru Parteneriatul nostru Strategic și din respect pentru inteligența noastră, vă rugăm să trimiteți la București pe… oricine altcineva”, scrie Liviu Pleșoianu în decembrie 2017.

 

 

Mai mare umilință pentru Kovesi nici că se putea

Recent, în 29 iunie, cu ocazia celei de-a 242-a aniversări a Independenţei Statelor Unite ale Americii şi a Centenarului Românie, Hans Klemm a ținut un discurs, în care a subliniat relația specială pe care consideră că o are România cu SUA, însă, surprinzător, nici președintele Klaus Iohannis și nici Hans Klemm nu au mai spus nimic despre anticorupție așa cum au procedat anul trecut. Este observaţia făcută de preotul Chris Terhes, subliniind totodată faptul că este o umilinţă pentru Kovesi, prezentă la eveniment.

”Am ascultat discursurile lui Hans Klemm și Iohannis de la festivitatea zilei SUA, ținută la ambasada americană, și am remarcat că nici unul nu au spus un cuvânt despre ”anticorupție”. Anul trecut Klemm a spus ceva despre ”anticorupție”, iar unii din mulțime chiar au aplaudat, anul acesta însă nu a spus nimic. Ambii au vorbit despre ”independența justiției”, dar nimic despre ”anticorupție”. Asta în contextul în care Kovesi era printre invitați. Kovesi a devenit un liability atât pentru americani cât și pentru Iohannis. România are nevoie de anticorupție, însă această nu se poate face decât prin creșterea transparenței, scăderea birocrației și scoaterea serviciilor din toate sectoarele civile ale societății (economie, politică, presă, societate civilă, justiție)”, a comentat preşedintele Coaliţiei românilor din SUA.

Să fie acesta un semn pentru Kovesi?

 

 

Ce vrea Klemm de la România?

Nu are sens să redăm toate declarațiile făcute de Hans Klemm pentru că în majoritatea ambasadorul spune că își menține încrederea în DNA și în conducerea sa și că o susține ferm pe Laura Codruța Kovesi, cu toate că este evidentă manipularea pe care Klemm a dus-o pentru a sluji Statul Paralel.

Și atunci, ne întrebăm retoric: Ce vrea Klemm de la România?

 

 

3 COMENTARII

  1. Madam Gorgan nici nu se observa, citind textul articolului dvs, ca sunteti o infocata simpatizanta a puterii actuale si desfiintati totalmente „opozitia”. Un jurnalist integru ar trebui sa prezinte toate versiunile/fatetele unei probleme, mai ales uneia asa spinoase. Aveam alte pretentii dar……

    • Domnule avocat, îmi pare rău că atât ați putut înțelege. Poate îmi explicați și mai ales îmi arătați dvs. o altă versiune a problemei care, aveți dreptate, este una spinoasă. Și apropo, nu mă poziționez în nicio barcă politică și sper că nu vă trece prin cap că aș fi ”omul rușilor” doar pentru că am ceva de criticat. În rest, toate cele bune!

  2. Partizanii #rezistenti sunt precum comunistii : cine nu e cu ei , e impotriva lor . Nu cumva sa le critici stapanii ca automat esti „pesedist” . Asta denota inteligenta fanaticilor rezistenti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here