Duşmănia dintre două familii din localitatea Sâmboleni, comuna Cămăraşu e atât de aprigă încât orice întâlnire între membrii lor duce, automat, la scântei. Însă, ca să se evite pe cât posibil consecinţele juridice, când e vorba de bătaie, la “înaintare” este scos mereu un minor. Dacă de Crăciun minorul a bătut un bărbat  în vârstă de 56 de ani, sâmbăta trecută acesta, instigat de maturii familiei – care i-au oferit un cuţit – i-a înjunghiat, la săniuş, pe cei doi fii ai bărbatului respectiv. Acum minorul este cercetat de parchet pentru gestul său nesăbuit.

 

Fraţii Cosmin şi Vasile – în vârstă de 17 şi 21 de ani – se aflau sâmbătă, în jurul amiezii, cu sania, pe pârtia din satul Sâmboleni şi se distrau de minune. Povesteşte Cosmin, luni, 22 ianuarie, în sala de aşteptare a I.M.L.Cluj, că incidentul s-a petrecut tocmai când urca la deal, cu gândul să-şi dea drumul apoi, în jos, pe pârtie. “Mi-a ieşit în faţă acest Iacob, cu un cuţit ascuns sub haină şi m-a întrebat de ce mă dau şmecher. I-am răspuns că nu fac aşa ceva, la care acesta – în momentul când am vrut să trec pe lângă el – a scos cuţitul şi m-a lovit în spate”. Intervine în discuţie şi Vasile, fratele său mai mare: “Am sărit să-l salvez pe Cosmin, dar am alunecat, aşa că pentru Iacob a fost uşor de tot să mă înţepe, de două ori, odată în claviculă şi încă o dată în zona bazinului”. Revine Cosmin – cel care, deşi mai tânăr decât Vasile se dovedeşte mult mai dezgheţat: “Cuţitul i-a fost dat lui Iacob de cumnatul său, care l-a instigat să ne atace. Apoi, plini de sânge am ajuns cumva acasă  – fiindcă stăm aproape de pârtie – iar mama a anunţat ambulanţa. A venit rapid poliţia la faţa locului şi apoi salvarea şi ne-au dus la Cluj, la U.P.U., unde în timp ce ni se acorda primul ajutor a mai venit un rând de poliţişti”. Povesteşte însă, intrigat, că un lucru i s-a părut ciudat, şi anume: chiar atunci, după ce poliţiştii au început cercetările, cât încă se aflau în sat şi nu porniseră spre Cluj atacatorul a refuzat să le ofere briceagul cu care i-a tăiat, spunându-le că nu-l mai găseşte. “Din câte ştiu, arma faptei e esenţială şi mi-e teamă ca Iacob să nu scape dacă nu se găseşte obiectul respectiv, fiindcă nici poliţiştii nu prea au insitat pe tema asta”, adaugă băiatul în vârstă de 17 ani. Este interupt de medicii legişti care-l poftesc – pe el şi pe fratele său – în cabinetul de consultaţii. Se întorc, amândoi, după câteva minute, cu câte un certificat medico-legal, după cum urmează: Cosmin cu 9 zile de îngrijiri, iar Vasile cu 10. Cel mai vehement rămâne în continuare Cosmin, care concluzionează, înainte de a părăsi sediul instituţiei medicale clujene: “De aici mergem direct la postul de poliţie din Cămăraşu, facem plângere împotriva lor – a lui Iacob dar şi a cumnatului său, care l-a instigat – şi nu ne lăsăm până nu ne vom găsi dreptatea”.


“La data de 20 ianuarie a.c., între trei tineri, de 15, 17 şi 21 de ani, din Sâmboleni, ar fi izbucnit un scandal pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, context în care minorul în vârstă de 15 ani i-ar fi înţepat cu un briceag pe ceilalţi doi.

Poliţiştii fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs incidentul, în vederea luării măsurilor legale care se impun, fiind înregistrat un dosar penal la unitatea de parchet competent”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here