Hidroelectrica vrea să retehnologizeze centrala de la Mărișel, valoarea investiției fiind de 285 de milioane de lei (64,5 milioane de euro) fără TVA.

”La CHE Mărişelu, de la punerea în funcţiune şi până în prezent, au fost semnalate în exploatare mai multe categorii de deficienţe. Prima şi cea mai importantă categorie de deficienţe la CHE Mărişelu o reprezintă numeroasele probleme generate de gradul mare de uzură a echipamentelor. A doua categorie a deficienţelor este generată de nivelul mare al umidităţii în centrala subterană”, se arată în nota de fundamentare a investiţiei.

În plus, a treia categorie de probleme se referă la necesitatea modernizării camerei de comandă. ”În camera de comandă actuală, personalul este expus la zgomote şi vibraţii ale căror valori sunt la limita admisă de normele în domeniu. De aceea, la finalul lucrărilor de retehnologizare, se doreşte mutarea camerei de comandă în blocul tehnic aflat la suprafaţă”, se menţionează în documentul citat.

Reprezentanţii companiei menţionează că studiul de fezabilitate pentru această lucrare a fost elaborat în anul 2011 de către Institutul de Studii şi Proiectări Hidroenergetice (ISPH).

Hidroelectrica se află în insolvenţă din februarie 2014. Compania a mai fost în procedură de reorganizare judiciară în perioada iunie 2012 – iunie 2013.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here