Firma Aquatica Experience din Constanţa, a anunţat că va construi o piscină pe o suprafaţă de 1.000 de mp în zona Dealului Feleacu. Beneficiarul investiţiei este firma Premier Serv, patronată de Flaviu Popa, proprietarul hotelului clujean Premier. Firma constructoare, Aquatica Experience, este patronată de Daniela Mărişcu şi soţul ei, Marius. Ea a fost inculpat într-un proces de evaziune fiscală alături de David Shtoyer, unul dintre preşedinţii primei bănci private deschise în România după 1989, Banca Dacia Felix din Cluj Napoca.

 

Pe Dealul Feleacu, în zona Vâlcele, patronul hotelului clujean Premier, Flaviu Popa, va inaugura în curând un complex care va avea o piscină de 1.000 mp luciu de apă, restaurant, spaţii de agrement şi locuri de cazare.

”Sper ca într-o lună să fie totul gata şi nu aş prefera să stric surpriza dându-vă detalii acum. Este un proiect pe care l-am demarat în 2010 şi care va cuprinde zone de agrement, restaurant şi spaţii de cazare”, a declarat Flaviu Popa.

În 2010, la data demarării acestei investiţii, hotelierul clujean declara că este vorba de o investiţie de cel puţin două milioane de euro care a constat în achiziţia unei clădiri la roşu. “Hotelul era construit la roşu, eu l-am finalizat. Lucrările şi amenajările sunt finalizate în proporţie de 90%, lângă hotel am făcut şi o sală de evenimente. Este o zonă superbă şi ne-am gândit în primul rând la clujeni ca public-ţintă: să iasă în weekend cei care nu au bani de deplasări prea departe. Aici e şi pădurea, se pot plimba, pot sta la o terasă, vrem să facem şi piscină”, spunea Flaviu Popa.

Anul trecut, firma Premier Serv a avut o cifră de afaceri de 440.795 de lei şi un profit de 132.422 de lei. Însă, în anii precedenţi profitul firmei ar putea atrage atenţia inspectorilor fiscali pentru cifra extrem de mică. Spre exemplu, în 2015, la o cifră de afaceri de 338.445 de lei, profitul a fost de aproape 3.500 de lei, adică cam cât ar costa o bicicletă bună! În anul 2014, la o cifră de afaceri de similară cu cea de anul trecut, adică de 418.236 de lei, profitul înregistrat a fost de aproximativ 8.000 de lei! Firma este deţinută şi administrată de Flaviu Popa.

 

Constructorul a fost inculpat într-un proces penal alături de un fost şef al Băncii Dacia Felix

Constructorul piscinei care va avea un luciu de apă de 1.000 de mp este firma Aquatica Experience din Constanţa, societate care este patronată de soţii Daniela şi Marius Marişcu, administrator fiind Daniela. Ea a refuzat să dea vreun detaliu legat de derularea acestei investiţii la Cluj.

”Nu vă pot da nici un fel de detaliu vizavi de beneficiarul investiţiei, tot ce vă pot spune este că proiectul se edifică pe partea cu Vâlcele. Asocierile făcute de dumneavoastră în legătură cu David Shtoyer mă deranjează”, a declarat Daniela Marişcu.

Daniela Marişcu s-a simţit lezată de întrebările reporterului Gazeta de Cluj vizavi de legăturile pe care ea le-a avut cu David Shtoyer, unul dintre foştii preşedinţi ai Băncii Dacia Felix, prima banca privată din România care a fost deschisă după 1989 la Cluj Napoca.

Ea şi Shtoyer au fost inculpaţi într-un proces de evaziune fiscală care s-a judecat la Constanţa. Daniela Marişcu a fost angajata lui Shtoyer şi nu a fost condamnată pentru că a putut plăti prejudiciul creat. ”Nu am nici o legătură cu David Shtoyer şi am avut ghinionul să fiu angajata lui”, a declarat femeia.

”(…) încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului DAVID SHTOYER, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală (…) şi dispune aplicarea sancţiunii administrative a amenzii în cuantum de 1000 lei. (…) încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului MARIŞCU (fostă Moşteanu) DANIELA ADRIANA, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală (…) şi dispune aplicarea sancţiunii administrative a amenzii în cuantum de 1000 lei. Constată că inculpatul DAVID SHTOYER a achitat prejudiciul în cuantum de 28.084 lei, conform ordinului de plată nr. 10 din 15.04.2016 (38.000 lei) şi plăţii cu nr. de referinţă 64027/40365/20.04.2016. Constată că inculpata MARIŞCU (fostă Moşteanu) DANIELA ADRIANA a achitat prejudiciul în cuantum de 131.300 lei, conform chitanţei Seria TS231 nr. 20100304081 din 19.04.2016. Obligă pe inculpaţii DAVID SHTOYER şi MARIŞCU (fostă Moşteanu) DANIELA ADRIANA să plătească părţii civile Statul Român prin ANAF – DGRFP Galaţi –Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa dobânzile şi penalităţile de întârziere calculate potrivit Codului de procedură fiscală la suma de 28.084 lei, respectiv 131.300 lei, reprezentând prejudiciu cauzat bugetului de stat, până la data de 20.04.2016 pentru DAVID SHTOYER şi 19.04.2016 pentru MARIŞCU (fostă Moşteanu) DANIELA ADRIANA. Respinge cererea de luare a măsurii asiguratorii asupra tuturor bunurilor aflate în proprietatea inculpaţilor ca neîntemeiată. În baza art. 275 alin. 2 lit. a Cod procedură penală obligă pe inculpaţii DAVID SHTOYER şi MARIŞCU (fostă Moşteanu) DANIELA ADRIANA la plata a câte 4.000 lei către stat reprezentând cheltuieli judiciare. Cu apel în 10 zile de la comunicare”, arată soluţia pe scurt a instanţei. La acest proces, apelul s-a judecat în cursul lunii mai, iar judecătorii au respins cererile făcute de Marişcu şi Shtoyer.

piscina dealul feleacu

Hossu şi Mureşan au fost achitaţi pe malul mării pentru devalizarea Băncii Dacia Felix

Chiar dacă a fost vorba de o instituţie financiară din Cluj Napoca, procesul pentru devalizarea Băncii Dacia Felix s-a judecat la Tribunalul Constanţa. Acolo, Mircea Hossu şi Sever Mureşan, acuzaţi că au devalizat Banca Dacia Felix, au fost achitaţi. Potrivit sentinţei, Hossu şi Mureşan nu au fost condamnaţi, ci doar au fost puşi să plătească o serie de daune şi despăgubiri Băncii Leumi, care a achiziţionat activele Băncii falimentare Dacia Felix.

Ei vor trebui să achite către SC Bank Leumi România, unul dintre “puii” BDF, 15.800.000 de lei, 121.001.000 de dolari şi 10.000.000 de franci elveţieni. Astfel, după ce Mureşan şi Hossu au fost acuzaţi că ar fi făcut o fraudă de cîteva sute de milioane de dolari, la valoarea anilor ’90, se poate spune, fără a cădea în derizoriu, că au scăpat basma curată. Sever Mureşan şi Mircea Horia Hossu au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals material, uz de fals, folosirea creditului cu rea credinţă şi abuz în serviciu. Potrivit rechizitoriului, în perioada 1993-1995, Sever Mureşan, în calitate de preşedinte al mai multor societăţi comerciale cu sediul în România şi străinătate şi în aceea  de membru în Consiliul de Administraţie al BDF, ar fi obţinut de la această instituţie credite în valoare de peste 1.000 de miliarde de lei cu scopul de a achiziţiona oţel-beton şi de a-l exporta către societatea Cadewel Investment Ltd. din Insulele Virgine. Mureşan era administratorul firmei Cadewel Investment Ltd. Pentru “acoperirea rambursării” creditelor, Mureşan, în înţelegere cu Mircea Horia Hossu, ar fi întocmit şi folosit documente financiar-bancare false. În raportul Băncii Naţionale a României din aprilie 1996 se arată că grupul de firme SM Invest, condus de Mureşan, datorează BDF 800 de miliarde de lei. Un capitol separat al cercetărilor l-a constituit depozitul BDF la Fondo Sociale Di Cooperazione Europa (Milano-Italia). La acest fond a fost depusă suma de 160 de milioane de dolari, bani transformaţi, la 5 iunie 1995, în obligaţiuni la purtător, aparţinând societăţii Party Pool SA. Conform anchetatorilor, această societate era administrată de Sever Mureşan. În ianuarie 1997, Mureşan şi Hossu au fost arestaţi în acest dosar, dar după câteva luni, din cauza unor vicii de procedură, cei doi au fost puşi în libertate.


daniela mariscu

Daniela Mariscu s-a simţit lezată de întrebările reporterului Gazeta de Cluj vizavi de legăturile pe care ea le-a avut cu David Shtoyer, unul dintre foştii preşedinţi ai Băncii Dacia Felix, prima banca privată din România care a fost deschisă după 1989 la Cluj Napoca.

Ea şi Shtoyer au fost inculpaţi într-un proces de evaziune fiscală care s-a judecat la Constanţa. Daniela Mariscu a fost angajata lui Shtoyer şi nu a fost condamnată pentru că a putut plăti prejudiciu creat. ”Nu am nici o legătură cu David Shtoyer şi am avut ghinionul să fiu angajata lui”, a declarat femeia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.