Hoții au dat năvală în apartamentul unei familii din Gheorgheni, distrugând totul în cale. De 9 zile, oamenii nu au primit niciun telefon de la polițiști. ”Nici nu știm cine au fost cei cinci polițiști care au fost la noi în casă să facă ancheta”, ne-a relatat L. 

Clujenii erau plecați în Ungaria, iar în 10 iulie au aflat că apartamentul din cartierul Gheorgheni, strada Rășinari nr. 7, le-a fost spart. 

Acum 9 zile ni s-a spart apartamentul. De atunci, poliția nu ne-a mai contactat. Mi s-a spus în 12 iulie că ne sună, dar nu am primit niciun telefon și nimeni nu a fost anchetat sau audiat. 

Spargerea a fost dată în noaptea de vineri spre sâmbătă. Nimeni nu a văzut nimic, pentru că în bloc sunt pensionari și apartamentul este la parter, în spate unde sunt garaje. Au intrat în apartament pe ușa de la balcon. Au forțat ruloul și au intrat apoi. Au furat tot ce era ușor de dus: bijuterii, bani, telefoane și alte lucruri. Au plecat tot pe ușa de la balcon, dar au stat câteva ore în apartament, pentru că totul a fost răvășit”, ne-a relatat clujeanca supărată foc pe modul în care au făcut ancheta cei de la Poliție. 

”Sora mea s-a dus la apartament și le-a spus polițiștilor să ia amprente și de pe ușa de la intrare, pe care au închis-o și de pe întrerupătoare, dar degeaba. Au dat-o afară. Nu s-au dus la vecini să îi întrebe. Totul se face artificial. După 9 zile nu am primit un telefon și suntem în Cluj-Napoca, nu în Ciorogârla”, a mai spus aceasta.

Sunt daune de 15 – 20 de mii de euro, apreciază partea vătămată.

A fost și greșeala noastră că nu am făcut asigurare și nu am montat camere video, dar eram mutați de curând. Nu am postat că suntem plecați. Știa foarte puțină lume că am plecat, numai la grădiniță, la clubul de înot și la serviciu am spus. Sunt revoltată că nicio persoană competentă nu ne-a sunat să ne spună că se face anchetă. 

Au furat chesti electronice, un telefon, aur, bani, parfumuri folosite, cutiile cu bijuterii le-au golit. Prima dată poliția trebuia să meargă la amanet. Să mă sune să mă întrebe ce bijuterii mi-au luat? Cum arată? Ce scrie pe verigheta furată? Suntem în Cluj-Napoca, oraș de cinci stele și nu își fac treaba.

Eu am venit repede acasă din Ungaria, dar polițistul cu care am vorbit în 10 iulie la telefon mi-a spus să stau acolo că oricum nu mai merită să vin, că fapta e comisă. Era să îmi ies din minți când l-am auzit! 

Totul a fost făcut superficial. Surorii mele i-au spus ”Să nu ne spuneți cum să facem treaba, ieșiți afară!” Nu s-au dus să se uite la restul geamurilor, să ia amprente. Prima dată spărgătorii au fost geamul de la camera fetiței. Se vedea că este forțat și apoi s-au dus la balcon și au băgat ceva tijă și s-a deschis de la mâner.

Nu s-au dus la un vecin să întrebe, dacă au auzit ceva. E scrum de țigară peste tot, sunt probe, dar s-a făcut totul superficial. Au fost în casă cinci oameni de la Poliție și nu știm cine au fost, nu știu cum îi cheamă. Mi-au spus că o să mă sune luni, dar a trecut o săptămână și nu ne-au spus nimic. Să îmi spună măcar că se ocupă de dosar”, ne-a mai spus persoana vătămată.


sursă foto: stiridecluj.ro

sursa: stiridecluj.ro

Citește și: Procurorilor le-a luat 2 ani să se uite peste cazul în care un tată a făcut un copil cu fiica lui de 16 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here