Întrebat cum îşi explică diferenţa dintre rezultatele exit-poll-urilor şi datele anunţate de BEC, Hrebenciuc a spus: „Exit-poll-urile au fost bune, în schimb frauda a fost mult mai mare decât ne-am imaginat. Cel puţin asta este concluzia pe care am tras-o azi-noapte”.

El a adăugat că o comisie a liderilor PSD şi a staff-ului care a făcut centralizarea datelor la alegeri va analiza rezultatele, care vor fi prezentate şi în Comitetul Executiv al PSD, care va avea loc luni, la ora 17.00.

Întrebat în ce stadiu este numărătoarea paralelă a PSD, Hrebenciuc a răspuns: „Mă duc acum să văd în ce fază suntem”.

El a arătat că PSD a descoperit, la cel puţin în două judeţe, „chestiuni destul de grave” şi a reafirmat decizia ca reprezentanţii PSD să nu semneze procesele-verbale.

Întrebat dacă este posibil ca PSD să conteste rezultatul alegerilor, Hrebenciuc a răspuns: „Acum îmi cereţi prea mult. O să vedem, există şi această posibilitate, sigur. Acum o să vă dau un răspuns stas: o să facem conform legii”.

Traian Băsescu a obţinut 50,37% din voturi, în timp ce Mircea Geoană a obţinut 49,62% din voturi, conform rezultatelor parţiale anunţate, luni, la ora 11.00, de Biroul Electoral Central (BEC), după centralizarea voturilor din 99,13% din secţii.

Duminică seară, imediat după închiderea urnelor, trei dintre cele patru institute de sondare care au prezentat date centralizate până la ora 19.00 îl indicau câştigător al alegerilor prezidenţiale pe candidatul PSD, Mircea Geoană, care l-a devansat pe contracandidatul său, actualul preşedinte Traian Băsescu, candidatul democrat-liberalilor, la o diferenţă de aproximativ trei procente. CSOP a prezentat egalitate între cei doi candidaţi. (A.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here