Seful DIICOT Cluj, Mircea Hrudei si-a cumparat o casa la Gilau, lânga cluj-Napoca. Cu toate ca pentru acest lucru el a facut un împrumut în banca, în declaratia de avere a lui Hrudei nu apare nici împrumutul facut si nici casa pe care si-a cumparat-o la mijlocul anului trecut. Mai mult, firma de la care a cumparat imobilul si terenul aferent a refuzat sa-i plateasca procurorului clujean daune pentru nepredarea la timp a casei, motiv pentru care Hrudei a deschis o actiune în justitie. Proces care s-a terminat extrem de repede în favoarea lui Mircea Hrudei care a primit de la SC Intercad Invest si 14.000 de lei drept penalizari de întârziere.

Stefan Trandafir

Mircea Hrudei, seful Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Cluj, a facut un împrumut în banca pentru a-si cumpara o casa în comuna Gilau. Cu toate acestea, în declaratia de avere a procurorului Hrudei nu apare nici o informatie privitoare la aceste informatii. Mai mult, acesta a fost cât pe ce sa fie pacalit de cei firma de la care a cumparat locuinta, dar a deschis o actiune în justitie care s-a rezolvat extrem de repede si care i-a adus câstig de cauza doar dupa cîteva înfatisari.

La mijlocul anului trecut, Mircea Hrudei a semnat un antecontract de vânzare-cumparare cu privire la cumpararea unui imobil cu terenul aferent în comuna Gilau, Ferma 10, parcela 63. Vînzatorul acestor bunuri este societatea comerciala Intercad invest, un dezvoltator imobiliar care are proiecte imobiliare lânga Cluj-Napoca. La data semnarii contractului, procurorul Hrudei a platit un avans de aproape 90.000 de lei, iar termenul de predare a locuintei a fost stabilit la sfârsitul lunii ianuarie 2008. Una dintre clauzele contractuale stipula ca în cazul în care locuinta nu va fi predata la termenul stabilit, dezvoltatorul imobiliar îi va plati cumparatorului penalitati de 0,5%/zi. Din nefericire, termenul de predare nu a fost respectat, asa ca în urma receptiei locuintei, care a fost predata mai tîrziu decît se stipula în contract, seful DIICOT Cluj a cerut daune în valoare de 14.000 de lei. Hrudei deschide un proces la Judecatoria Cluj-Napoca, proces care se deruleaza cu viteza luminii si dupa câteva termene are câstig de cauza. “Dat fiind caracterul urgent al procedurii, nu solicit amânarea în vederea comunicarii unei eventuale întâmpinari, existând posibilitatea de a amâna pronuntarea pentru depunerea de concluzii scrie”, arata Mircea Hrudei într-o întâmpinare scrisa. Cu alte cuvinte, procurorul Hrudei face apel la hotarârea de urgenta 119-2007, care la una dintre prevederi spune ca „În citatie se va preciza ca pâna cel mai târziu în ziua fixata pentru înfatisare, debitorul este obligat sa depuna întâmpinare, sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai propune probe si de a invoca exceptii, în afara celor de ordine publica. În cazul nedepunerii întâmpinarii, instanta poate considera aceasta ca o recunoastere a pretentiilor creditorului”. În acest proces de mentionat ar fi ca Hrudei nu si-a angajat niciun avocat, iar SC Intercad Invest nu a reclamat absolut nimic în cadrul procesual.

Fara declaratii

Conform legilor în vigoare, prin functia pae care o ocupa, Mircea Hrudei este nevoit sa-si actualizeze declaratiile de interese si pe cea de avere în cazul în care intervin schimbari. Cu toate acestea, ultima sa declaratie de avere a fost completata în 14.03.2007, iar de atunci pâna în momentul de fata, Hrudei ar fi trebuit sa-si reactualizeze declaratia cu sursele de venit, cu împrumutul luat de la banca pentru plata avansului de aproape 90.000 de lei si cu casa pe care si-a cumparat-o. Însa în acest sens nu s-a întîmplat nimic. În declaratia de avere a sefului DIICOT Cluj nu apare niciun teren sau casa pe care acesta ar detine-o, ci doar cîteva depozite bancare la Banca Comerciala Româna (doua depozite de circa 18.000 de lei), Banca Transilvania (15.300 de lei), Banca Româna de Dezvoltare (8.676 de lei) si Allianz Tiriac Asigurari (1528 de euro constând într-o asigurare de viata). De asemenea, în declaratia de avere mai sunt trecute deconturile din chiria pe care o plateste pentru a locui în Cluj-Napoca si salariile pe care Hrudei le primeste de la Parchetul de pe lânga Înalta curte de Casatie si Justitie si Parchetul de pe lânga Tribunalul Cluj si care se rindica la circa 84.000 de lei anual. În rest, declaratia procurorului sef de la DIICOT Cluj, Mircea Hrudei nu cuprinde nimic, iar conform legii, neconcordanta între situatia reala si cea care apare în aceasta declaratie de avere ar trebui sa atraga dupa sine raspunderea penala. Precizam faptul ca am solicitat o pozitie oficiala atât din partea procurorului Hrudei cât si din partea superiorilor acestuia de la DIICOT Bucuresti cu privire la aspectele semnalate, însa, pâna la ora închiderii editiei nu am primit un raspuns.

Lupii paznici la oi

Hrudei a aterizat la sefia Serviciului Teritorial Cluj din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crimp Organizata si Terorism (DIICOT) în octombrie 2007, dupa ce Teodora Molnar, fostul procuror care ocupa aceasta functie, s-a pensionat la data de 1 octombrie. Mircea Hrudei a intrat în procuratura în 1998 la Parchetul de pe lânga Judecatoria Cluj-Napoca. De aici a promovat la Parchetul Tribunalului Cluj, iar, înainte de a ajunge seful Directiei, a fost simplu procuror anchetator la DIICOT. A instrumentat cazuri de trafic de droguri, trafic de fiinte umane, grupuri infractionale, facîndu-se remarcat în cazuri ca cel în care la Turda a avut loc un atentat cu o grenada, cazul “Cazinoul“, în care au fost trimsi în judecata sapte persoane pentru santaj în forma continuata si aderare la un grup infractional organizat. Serviciul Teritorial Cluj al DIICOT are sub jurisdictie judetele Cluj, Maramures, Salaj si Bistrita-Nasaud. Mircea Hrudei a avut legaturi în cazul unui dosar în care sunt anchetati politisti de la crima organizata Cluj. În 2007, Directia Nationala Anticoruptie Cluj preia dosarul “Nedelea-politistii”. În 5 noiembrie 2007 este chemat la audieri Mircea Hrudei, care, invocând probleme personale, nu se prezinta. În cele din urma, la sfârsitul lunii noiembrie 2007, Mircea Hrudei apare în fata procurorilor DNA. Pus în fata unor probe indubitabile si a unor interceptari telefonice aflate la dosar, procurorul Hrudei a recunoscut ca a intermediat si a cumparat bunuri furate din Italia, dar a motivat ca le-a platit si ca nu le-a primit drept foloase necuvenite. În dosarul instrumentat de DNA Cluj se retine ca cei trei angajati ai BCCO Cluj acuzati de luare de mita au fost protejati de catre comisarul sef Toma Rus, actualul sef BCCO Cluj, în prezent urmarit penal într-un alt dosar instrumentat de DNA pentru fapte de coruptie si de catre cei trei procurori ai DIICOT Cluj – Molnar, Hrudei si Deritei.

1 COMENTARIU

 1. Eşti un om de afaceri sau o femeie? Eşti în orice mizerie financiară sau nu
  aveţi nevoie de fonduri pentru a porni propria afacere? Ai nevoie de împrumut pentru a soluţiona
  datoria dumneavoastră sau achita facturile dvs. sau de a începe o afacere frumos? Nu aveţi o
  scor de credit scăzut, iar tu le este greu să obţină capital de împrumut de la
  Bancile locale / alte institute financiare? Ai nevoie de un împrumut sau de finanţare
  pentru orice motiv, cum ar fi,

  * Vehicul Credite
  * Credite Imobiliare
  * Credite pentru afaceri
  * Alte credite
  * Linie de credit
  * MasterCard

  Contactati-ne prin e-mail: maryjohnsonloanfirm.johnson7 @ googlemail.com
  Notă: imprumut este da afară pentru rata dobânzii doar 3% anual. Bunavointa fi
  informat că împrumutul va fi dat la tine în orice ţară locuiţi
  din lume.

  Orice client, care este în nevoie, ar trebui să furnizeze următoarele informaţii în
  pentru ca noi să deschidă un fişier de prelucrare împrumut.

  1.FULLNAME :………………………….
  2. ADRESA :………………………….. …
  3. OCUPAÅ¢IA :…………………
  4. Å¢ARA :……………………
  5. STAT :……………………..
  6. City :………………………
  7. SEX :……………………….
  8. Vârstă ………………………..
  9. Numărul de telefon mobil :…………..
  10. Suma necesară ca împrumut :……….
  11.Monthly Venituri ………………
  12.DURATION :…………………..
  13. ÃŽMPRUMUT SCOP ……………

  Vă mulţumim pentru cooperare
  Dna Mary Johnson (c.e.o)
  Bunul Dumnezeu te va binecuvînta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here