Liviu Giurgiuman (PNG-CD), primarul municipiului Huedin a demisionat din functie. Contracandidatul sau din cel de al doilea scrutin, democrat-liberalul Mircea Morosan are sanse sa câstige Primaria.

Locuitorii municipiului Huedin sunt obligati sa mearga din nou la vot pentru a alege un alt primar. Dupa aproape doua luni de la alegerile locale, Liviu Giurgiuman, edil al Huedinului, membru al PNG-CD, a renuntat la Primarie, invocând motive personale si de sanatate. Pâna la organizarea de noi alegeri, viceprimarul PD-L, Marinela Giurgiu a preluat frâiele Primariei municipiului Huedin. Desi Giurgiuman a spus ca a apelat la acest gest deoarece si-a dat seama ca nu poate sa se tina de promisiunile facute de-a lungul campaniei electorale, circula unele zvonuri, infirmate de primarul demisionar, conform carora acesta a renuntat la functie datorita unor presiuni politice facute de PD-L.

Soc pentru PNG-CD

Demisia lui Liviu Giurgiuman l-a luat prin surprindere chiar si pe liderul PNG-CD Cluj, Pompiliu Manea. ,,Nu îmi vine sa cred ce s-a întâmplat. Mie nu mi-a zis nimic. Am luptat pâna în ultimul moment ca sa câstigam batalia pentru Huedin si acum paraseste functia fara acordul Consiliului”, a declarat Manea. Totodata acesta e de parere ca motivul real al demisiei sunt presiunile politice facute de catre democrat-liberali, lucru infirmat de Florin Stamatian, vicepresedintele PD-L Cluj. ,,Huedinul este un oras cu probleme complexe. Giurgiuman nu a mai avut nici un contact cu administratia locala, iar când a preluat mandatul, s-a speriat de ceea ce a gasit acolo”, a declarat acesta pentru presa. Alte zvonuri aparute în lumea politica clujeana, conform carora Giurgiuman ar fi demisionat se refera ca acesta ar fi gasit anumite nereguli în Primarie. Însa aceste zvonuri au fost ,,spulberate” de catre fostul edil al municipiului Huedin, Nicolae Chis care a declarat ca nu sunt nereguli financiare în primaria pe care a condus-o si ca atunci a predat Primaria totul era în regula. Si primarul interimar al municipiului, Marinela Giurgiu a negat faptul ca ar fi ceva nereguli în cadrul primariei.

Morosan e la mâna partidului

În cel de al doilea scrutin din 15 iunie, Liviu Giurgiuman (PNG-CD) l-a avut drept contracandidat pe democrat-liberalul Mircea Morosan, fost consilier judetean. Giurgiuman a câstigat cursa electorala pentru fotoliul de primar al municipiului Huedin cu o diferenta de 40 de voturi. Contactat telefonic, Morosan a declarat ca momentan oscileaza între doua variante, însa decizia finala apartine partidului pe care îl reprezinta. ,,Am de ales între doua variante. Prima ar fi sa candidez pentru un mandat de deputat în circumscriptia Huedin, iar a doua ar fi sa candidez din nou pentru functia de primar al municipiului Huedin. Oricum ar fi, partidul are ultimul cuvânt de spus”, a explicat Morosan.

Timea Moldovan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here