Ieri, Camera Deputaților a adoptat o ordonanță de urgență prin care hotelul Furnica din Sinaia a ajuns în administrarea SRI. În aceeași ordonanţă de urgenţă se stipulează schimbarea destinaţiei hotelului Triumf din Capitală în imobil destinat activităţii economice.

Imobilul din Sinaia, situat pe strada.Furnica nr. 50, oraşul Sinaia, are o suprafaţă utilă totală de 172,10 metri pătraţi, terenul cotă indiviză fiind de 221 de metri pătraţi. Valoarea de inventar este de 1.390.897,45 lei.

De asemenea, potrivit ordonanţei de urgenţă a Guvernului, se aprobă plata de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat pe anul 2018 Serviciului Român de Informaţii, a sumei de 184 mii lei reprezentând valoarea de inventar, inclusiv TVA, a investiţiilor şi modernizărilor realizate la imobil de către Regia Autonoma „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” din fondurile proprii.

Totodată, proiectul adoptat de Parlament prevede schimbarea destinaţiei hotelului Triumf, din imobil cu destinaţie de sediu pentru instituţii publice în imobil destinat activităţii economice.

Guvernul condus de Dacian Cioloş a decis pe 28 iunie 2016, printr-o ordonanţă de urgenţă, transferul Hotelului Triumf din proprietarea privată în proprietatea publica a statului, în vederea utilizării lui ca sediu pentru una din instituţiile publice cu nevoi stringente de spaţiu sau condiţii necorespunzatoare pentru a-şi desfăşura activitatea în parametrii de normalitate. Imobilul urma sa fie dat în folosinţă DNA, care solicitase Executivului un sediu adecvat.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here