Oficialii companiei au anunțat că planurile de viitor ale IKEA sunt de a ajunge la un număr de nouă magazine în România, în perioada ce urmează, astfel că e foarte probabil să avem un magazin IKEA la Cluj.

Primul pas este deja făcut, după ce anul acesta suedezii au cumpărat un teren în zona Pallady, unde urmează să dezvolte cel de-al doilea magazin de pe piața românească.

IKEA a anunțat de curând că în anul de catalog septembrie 2014- august 2015 a realizat vânzări estimate la 94,3 milioane de euro. Ca cifră de afaceri, IKEA stă destul de bine pentru un singur magazin.

Retailerul suedez este al treilea ca mărime pe piața românească a mobilei, după brandurile autohtone Aramis (primul loc) și Mobexpert (locul 2). Cifra de afaceri pe tot anul trecut realizată de IKEA este estimată la 87,6 milioane de euro, potrivit datelor ministerului Finanțelor.

La finele lui 2014, profitul net realizat de IKEA era de 2,5 milioane de euro. Marja mică de profit arată că suedezii sunt interesați să obțină o cotă cât mai mare dintr-o piață a mobilei estimată la aproximativ 700 de milioane de euro.

În Europa de Est, singura țară care mai are nouă magazine IKEA este Polonia, Cehia deține patru unități, Ungaria două, Croația un magazin, iar Bulgaria două, potrivit datelor centralizate de Ziarul Financiar.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here