Sursa foto: Krone Kreativ

AKH din Viena, o destinație medicală de lux pentru vedetele din țara noastră și nu numai, a șocat o lume întreagă după ce în spațiul public au apărut imagini din spital care te lasă fără cuvinte. Mai exact, din fotografiile postate de krone.at, un pacient stă întins pe jos, iar alții stau acoperiți sub cearșafuri. De asemenea, unii stau întinși chiar și pe linoleum gol, fiind protejate doar de niște pături subțiri, imagini demne de un spital din lumea a 3-a.

Mai mult, spitalul se confruntă cu probleme serioase, iar condițiile dezastru în care sunt ținuți pacienții ridică multe semne de întrebare despre spitalul de lux. Demnitatea pacientului este călcată în picioare într-o unitate medicală care a ajuns să fie cunoscută la nivel mondial pentru modul în care tratează pacienții.

Reprezentanții spitalului AKH Viena au declarat pentru sursa citată că unele persoane sunt predispuse să dezvolte delir acut și astfel se pun în pericol prin căderea din pat, motiv pentru care au decis să-i întindă pe holuri și să arunce asupra lor niște cearșafuri. Mai pe românește, ești pacient cu probleme, te „internăm” pe jos pentru a te proteja și lăsam patul pentru cei normali.

Amintim că AKH, cunoscut şi sub numele de Spitalul Universitar din Viena, este al treilea spital ca mărime din lume şi unul dintre cele mai renumite. Are 240.000 de metri pătraţi, 10.000 de laboratoare de cercetare, 9.000 de angajaţi, 2.200 de paturi şi 51 de săli de operaţie.

Citește și: Curtea de Conturi a găsit în depozitele IGSU aparatură medicală de peste 50 mil lei destinată pandemiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here