Imagini dramatice surprinse într-un spital din Bergamo cu pacienţi la terapie intensivă respirând cu ajutorul unor baloane de plastic au fost surprinse de televiziunile americane. Regiunea Lombardia cere sprijinul armatei pentru a determina populaţia să respecte izolarea.

Este vorba pacienţi luptând să respire cu ajutorul unor baloane din plastic şi doctori alergând de la un pacient la altul într-o secţie de terapie intensivă au fost publicate de televiziunea americană Sky News pentru a atrage atenţia asupra situaţiei disperate în care se află spitalele din Italia.

Căşti de plastic în forma unor baloane acoperă complet capul pacienţilor pentru a uniformiza presiunea aerului în plămâni.  

Întrebat dacă boala provocată de noul coronavirus este similară unei gripe, Roberto Cosentini, unul dintre doctorii de pe secţie, a clarificat: „Este ceva complet diferit. E mai aproape de o pneumonie decât de o gripă …una foarte severă, care pune o presiune masivă pe sistemul sanitar.  

Zilnic ne ocupăm de 50, 60 de pacienţi care ajung la urgenţă cu pneumonie: cei mai mulţi dintre ei cu o formă atât de gravă încât au nevoie de un volum ridicat de oxigen”.   Spitalul situat în provincia Lombardia este unul dintre cele mai avansate din Europa, însă este copleşit de numărul mare de pacienţi care au nevoie de îngrijire intensivă.  

Spitalul îngrijeşte pacienţi în fiecare spaţiu disponibil şi dispune de 100 de  anestezişti – un număr care se dovedeşte de multe ori insuficient.  

„Recomandarea mea e să închideţi absolut tot pentru a opri epidemia şi a nu ajunge într-o asemenea situaţie extrem de greu de gestionat.  

Nu am fost în viaţa mea sub un stres atât de masiv. Sunt medic de terapie intensivă, sunt obişnuit cu asemenea momente de mare intensitate şi decizii pe muchie de cuţit. Oamenii ajung însă în stare critică şi mor dacă nu-i îngrijim, iar noi suntem aici să facem diferenţa între viaţă şi moarte.  

Când ajungi însă în punctul în care suntem noi acum, îţi dai seama că nu e nicidecum suficient. Sunt 100 de anestezişti în spitalul nostru, facem tot ce putem dar poate că nu e suficent”, a declarat medicul anestezist Lorenzo Grazioli pentru Sky News citat de The Mirror.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here